Primii pași în amenajarea unei mansarde

image 1

Picture 1 of 5

Lipsa spațiului este o problemă pentru cei mai mulți dintre noi. Dacă aveți însă o locuință mansardată, atunci vă numărați printre cei norocoși, pentru că grijile legate de depozitare vor dispărea. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să profitați la  maximum de spațiul din mansarda dumneavoastră.

  1. Reparați eventualele probleme. Dacă mansarda dumneavoastră este finalizată, pereții sunt finisați, atunci aveți o cameră funcțională, căreia trebuie să îi mai stabiliți doar destinația. Dacă mansarda dumneavoastră nu este terminată – adică pilaștrii sunt încă vizibili, instalațiile electrice nu au fost puse încă, trebuie să mai așteptați. Între timp, trebuie să stabiliți modul de răcire sau încălzire al spațiului și eventualele conducte suplimentare de care aveți nevoie. Examinați mansarda pentru a detecta dacă există scurgeri, umezeala vin dinspre acoperiș.  Dacă observați anumite probleme, începeți reparațiile înainte să finisați pereții sau să aplicați izolațiile.
  2. Stabiliți modalitatea de acces. Unele locuințe sunt dotate cu scări speciale care conduc la mansardă. Dacă mansarda dumneavoastră se încadrează în această categorie, o puteți mobila cu ușurință mansarda. Dacă accesul în mansardă se face pe o scara mobilă, în spirală sau pe trepte modificate, ca niște benzi rulante, mobila o să fie mai greu de urcat.
  3. Iluminați corespunzător. Lumina suplimentară este elementul ce poate face diferența dintre o mansardă și alta. Lumina naturală poate fi lăsată să pătrundă în interior prin ferestre de fronton sau rabatante, acestea fiind soluții ideale. Construirea ferestrelor în mansardă poate fi o provocare, în funcție de înălțimea tavanului. Dacă ferestrele sunt o soluție prea complicată, vă puteți îndrepta atenția spre tuburi solare, pe care să le instalați pe acoperișul mansardei și care reflectă lumina în interiorul acesteia. Seara, asigurați-vă ca lumina vine din mai multe colțuri ale mansardei, că există peste prize pentru lămpi și surse de lumină artificială, mai ales în jurul scărilor.
  4. O multitudine de opțiuni. Mansarda este un spațiu adițional, care poate fi transformat într-o încăpere la care ați visat întotdeauna: dacă este destul de mare, o puteți transforma într-o cameră de relaxare sau de jocuri, cu o masa de billiard sau de footsbal. De asemenea, acest spațiu poate fi considerat ca o cameră în plus, pe care o puteți folosi ca și dormitor, birou sau loc de joacă pentru copii. Dacă nu aveți o camera de lucru în care să meșteriți în voie, mansarda este ideala pentru acest lucru.

Dacă urmați acești pași simpli, vă veți bucura de o mansardă care va deveni cu siguranță unul dintre locurile favorite din casă. Asigurați-vă că nu există scurgeri, umezeală, exploatați lumina naturală prin ferestre rabatante, adăugați surse de lumină artificială, stabiliți modalitatea de acces și în cele din urmă funcționalitatea camerei. Acest spațiu versatil se poate transforma cu puțină imaginație într-un colțișor ideal, oricare ar fi activitatea pe care vreți să o desfășurați aici.


Lasă un Comentariu...

*