AMENAJĂRI MANSARDE

Din câte știu, doar în povești oamenii se mai transformă în uriași de nu-i mai încape casa. Nu știu însă cum se face că, pentru cei mai mulți dintre noi, locuințele devin neîncăpătoare chiar și fără a fi vreo fermecătorie la mijloc. Din fericire, multe din reședințele moderne care au fost construite în ultimii ani, precum și numeroase case vechi, au ascunse sub acoperiș adevărate comori. De multe ori, nici măcar nu ne gândim că amenajarea unei mansarde poate rezolva cele mai apăsătoare probleme cauzate de lipsa spațiului. Există câteva coordonate generale privind izolarea acoperișului și pereților mansardei, asigurarea luminii naturale și a unei ventilații eficiente, dar odată puse la punct aceste aspecte, în funcție de necesități, buget și mai ales imaginație, vă puteți amenaja o mansardă...ca-n povești.

Amenajari-mansardeAproape că nu există limite în ce privește destinația pe care o puteți da noii încăperi din mansarda dumneavoastră. De exemplu, dacă ați decis să lucrați de-acasă o perioadă, este greu de crezut că dormitorul sau living-ul vă va putea transpune într-o atmosferă de concentrare necesară finalizării vreunui proiect important. Soluția poate fi un spațiu de lucru amenajat în mansardă, cu pereții vopsiți în tonuri deschise pentru a reflecta lumina și a crea, împreună cu ferestrele ample, un mediu propice pentru orele de muncă. Important este să alegeți un birou de calitate, în care să aveți loc suficient pentru depozitarea tuturor documentelor importante.

Prichindelul familiei vrea un loc al lui în care să se simtă liber să deseneze, să cânte, să se joace? Nu e nevoie de foarte mult spațiu, chiar și cea mai mică mansardă poate fi amenajată ca o lume de basm, în care puștiul se poate juca în voie. Decorul poate fi alcătuit din jucării, iar pereții pictați după voia inimii. Din nou, multă atenție trebuie acordată corpurilor de iluminat și ferestrelor sau luminatoarelor.

Amintiți-vă de momentele în care ați fi dat orice pentru o baie în plus, apoi gândiți-vă cum vreți să vă amenajați mansarda. Sigur că se poate amenaja cu ușurință ca spațiu de baie, numai că în acest caz este bine să aveți în vedere folosirea unor ferestre cu clapetă de ventilare integrată și cu rame din lemn tratat termic, acoperit cu poliuretan rezistent la apă.

De multe ori ați vrea să ieșiți în oraș ca să beți ceva cu prietenii sau să jucați o partidă de ping-pong, dar după o zi grea de muncă vă simțiți mult prea obosiți chiar și pentru distracție. Dar cum ar fi să aveți chiar în casă un spațiu de recreere, în care relaxarea însăși se odihnește în hamac, iar prietenii vă apreciază noul talent de a prepara cocktailuri? Din nou, mansarda vă sare în ajutor și se pune la dispoziția dumneavoastră.

Nu mai vorbim de iubitorii de literatură, care au, se știe, o pasiune pentru mansarde boeme, înțesate de rafturi burdușite cu cărți, în timp ce podeaua e presărată cu perne și bean bags. Amenajați mansarda ca o bibliotecă personală, și garantat veți ține pasul cu lista –în continuă creștere- de cărți de citit.

Dar versatila mansardă nu se oprește aici. Puteți amenaja mansarda ca bucătărie, dressing sau pur și simplu cameră multifuncțională, pentru toată familia. Dacă sunteți atras de stilul rustic, vintage sau minimalist, vă puteți folosi ideile de design interior în amenajarea mansardei proprii. Nici măcar bugetul redus nu poate fi folosit ca scuză pentru a lăsa neamenajat spațiul din mansardă, iar dacă dispuneți de o sumă generoasă și o mansardă spațioasă, chiar vă puteți transforma casa într-un fel de palat. Că tot am pomenit de povești la început.

Pardoseala potrivită pentru camera de joacă

Vrei să transformi mansarda într-o cameră pentru cel mic? Atunci cu siguranță s-ar putea să te intereseze cum alegi pardoseala potrivită pentru camera de joacă. Mansarda este adesea privită ca un extra-spațiu. Ea poate fi transformată în absolut orice: dormitor, bucătărie, birou sau o excelentă cameră de joacă pentru copii. […] mai mult »

Plante perfecte pentru mansardă

Ești proprietarul unei mansarde și-ți plac plantele? Atunci acest articol este pentru tine. Află care sunt plantele perfecte pentru mansardă. Dincolo de aspectul pur estetic, naturaliștii susțin că plantele au proprietăți benefice asupra mediului și sănătății noastre. Și totuși, ritmul de viață alert ne face uneori să ne gândim de […] mai mult »

7 sfaturi pentru decorarea mansardei

Mansardă cu tavan abrupt, lumină slabă sau alte neajunsuri? Designerii îți propun 7 sfaturi pentru decorarea mansardei problematice. Orice provocare se poate dovedi o oportunitate. Specialiștii susțin că nu există o mansardă nepotrivită. Există doar lipsă de idei, viziuni și inițiativă. Am adunat cele mai în vogă 7 sfaturi pentru […] mai mult »

Cum decorezi corect dormitorul de la mansardă

Ți-ai transformat mansarda într-un dormitor? Află cum decorezi corect dormitorul de la mansardă. Mansarda este un spațiu extrem de versatil. Se poate metamorfoza în aproape orice: debara, cameră pentru copii, baie, birou sau dormitor. Dacă ai profitat de spațiul oferit de încăperea de sub acoperiș pentru a-l transforma într-un dormitor, […] mai mult »

Cum alegi corpurile de iluminat pentru mansardă

Lumina joacă un rol esențial în viața oamenilor. Află cum alegi corpurile de iluminat pentru mansardă – o încăpere care, adesea, duce lipsă de lumină. Psihologii vorbesc tot mai des despre importanța luminii. Se pare că ea se face responsabilă de stările noastre de spirit, iar lipsa ei – de […] mai mult »