13 idei de mansarde moderne potrivite pentru locuinţa ta

Mansarda este deosebită de restul casei. Spaţiul se dezvoltă între pantele acoperişului, astfel încât nu este rectangular ca în majoritatea încăperilor obişnuite de la parter sau de la un nivel intermediar obişnuit. Tocmai de aceea, acest spaţiu cu triunghiuri, cu locuri joase unde nu poţi sta în picioare, poate fi amenajat astfel încât să dea o notă absolut personală locuinţei tale. Iată câteva idei de design modern pentru încăperile de la mansardă.  

dormitor la mansarda 1

Picture 1 of 13

Dormitorul amplasat la mansardă

Dormitorul este una dintre încăperile cele mai des întâlnite la mansardă. Patul e de regulă aşezat în zona cu pantă, dar de aşa natură încât să poţi să te aşezi şi să te ridici fără a te lovi. Tot în zonele cu pantă joasă se pot construi spaţii de depozitare, lasând astfel liber spaţiul cu înălţime mai mare unde se poate circula. Iată câteva exemple:

 • Dormitor matrimonial modern într-o mansardă cu o singură pantă. Patul este amplasat la peretele de calcan trapezoidal, încadrat de 2 noptiere tip măsuţe cu blaturi intermediare. Fereastra se găseşte în lateral, în dreptul acesteia fiind aşezat un şezlong cu formă variabilă care poate servi ca loc de lectură sau de privit afară.
 • Dormitor matrimonial într-o mansardă cu acces la un mic balcon de lucarnă – o armonie în alb şi verde, cu un corp de depozitare gen bibliotecă în spatele patului. Tavanul şi peretele înclinat sunt placate cu lemn vopsit alb. Tâmplăria de la uşi şi fereastră este verde. Pentru pardoseală s-a ales parchet de fag şi un covor shaggy uni alb.
 • Un dormitor în care peretele scund din spatele patului formează accentul încăperii, fiind vopsit în ultraviolet – culoarea anului 2018. Culoarea se regăseşte şi la pernele decorative de pe pat.  In rest, s-a mers pe alb şi lemn natur (parchetul, patul şi comoda alipită acestuia), cu „divagaţii” în gri deschis (fotoliul şi cuvertura).
 • Un dormitor în care s-au utilizat 2 nuanţe de lemn – roşcat pentru tavanul înclinat, care are şi o fereastră, poziţionată chiar deasupra patului, şi bej auriu pentru pardoseală. Biblioteca din corpuri cubice modulare urmăreşte linia de pantă a acoperişului.
 • Un dormitor la mansardă cu acces pe un balcon de unde  e poate admira peisajul, chiar lângă pat. Nuanţele dominante utilizate sunt alb crem, lemn natur şi gri, cu accente colorate la veioza şi la micul tablou de deasupra patului.
 • Dormitor cu uşor „iz” clasic, datorat banchetei din faţa patului. Culorile utilizate sunt albul şi bejul deschis, într-un spaţiu plin de lumină, cu 3 ferestre generoase.

Livingul amplasat la mansardă

Chiar dacă pare cumva mai puţin potrivit, la mansardă se poate amenaja şi un living. Iată câteva exemple:

 • Un living sobru, în alb, bej şi gri închis, cu canapele de piele, home cinema pe peretele de fundal şi 2 ferestre simetrice, pe cele două pante ale acoperişului.
 • Un living într-o mansardă mică, unde s-a ales ca piesă principală canapeuaa cu măsuţa de cafea din acelaşi material alb, ca şi pantele tavanului. Pereţii sunt cărămiziu deschis iar pardoseala este de parchet bej auriu.
 • Un spaţiu de zi mai generos, unde locul de şedere este format din corpuri gri şi roşii, în semicerc în jurul covorului rotund. Fereastra este în spatele canapelei, iar pe peretele opus s-a amplasat televizorul.
 •  Iată şi o cameră de zi în alb şi verde, cu un accent mai puternic, brun închis, la covorul din centrul încăperii. De remarcat utilizarea spaţiului de deasupra ferestrei pentru amenajarea unor rafturi pentru cărţi.

Bucătăria amplsată la mansardă

Şi bucătăria îşi poate găsi un loc la mansardă, mai ales că aici pot exista ferestre mari, utile atât pentru iluminare cât şi pentru aerisire. Bucătăria de la mansardă nu trebuie să fie neapărat mare pentru a fi un spaţiu plăcut şi aparte. Iată:

 • O încăpere micuţă cu blatul de lucru în „L”, corpurile de la nivelul pardoselii de culoarea lemnului şi cele suspendate albe, la fel cu pereţii şi tavanul, pentru a crea senzaţia unui spaţiu mai mare
 • O bucătărie de asemenea cu blat în „L”, unde aragazul şi hota aferentă sunt montate pe un perete de cărămidă aparentă. Acesta reprezintă accentul colorat într-un decor în care predomină albul.
 • Un spaţiu mai generos în care s-a amenajat o bucătărie modernă, cu mobilier brun cenuşiu (blaturile de lucru cu electrocasnicele incorporate), alb (masa, scaunele şi corpurile suspendate, pereţii şi tâmplăria) şi bej deschis la pardoseala de parchet.

Lasă un Comentariu...

*