3 trucuri pentru o baie splendidă la mansardă

O baie la mansardă cu adevărat confortabilă și încântătoare trebuie să îndeplinească trei condiții de bază. Să fie funcțională, spațioasă și aerisită. Dacă aceste elemente esențiale lipsesc, înseamnă că întreaga ta investiție a fost zadarnică. Iată de ce e bine să ții cont ca să nu arunci pe geam bani, efort și imaginație.

3 trucuri pentru o baie splendida la mansarda1

Picture 1 of 10

Instalația sanitară

O baie trebuie să fie, în primul rând, funcțională. Pentru că niciun design, oricât de elegant, nu va putea compensa lipsa utilităților.

Atunci când vorbim despre o baie la mansardă, e obligatoriu să respecți câteva reguli pentru a nu te trezi că țevile curg sau apa nu are presiune.

Instalația sanitară este, desigur, un aspect extrem de important în decor. Este esențial să știi, înainte de orice, pe unde vor trece țevile.

Ca să nu ai costuri exorbitante, amenajează baia din mansardă deasupra băii sau bucătăriei de la etajul inferior. Astfel, vei reduce atât costurile, cât și daunele aduse pereților.

Țevile trebuie să fie distribuite într-un circuit continuu, asemănător cu cel electric. Aici, cere opinia unui specialist, pentru a nu pierde nici timp, nici resurse. 

Ai grijă ca sistemul de țevi să poată răspundă cerințelor tale. Adică, dacă vrei să amplasezi în baie și mașina de spălat, să zicem, ai în vedere acest lucru înainte de a începe construcția/amenajarea băii în mansardă.

Spațiul

Problema spațiului trebuie rezolvată cu mici trucuri de amenajare, dacă mansarda nu este foarte încăpătoare. În primul rând, încearcă să folosești la maximum spațiul de sub chiuvetă. Poți opta pentru o chiuvetă încorporată în mobilă. Locul de dedesubt este potrivit pentru depozitarea detergentului, a prosoapelor etc.

De asemenea, o idee bună e să utilizezi etajere. Folosirea spațiului pe verticală va rămâne întotdeauna cea mai bună soluție pentru încăperile mici. Sau poți cumpăra cutii și coșuri, pe care le poți așeza sub peretele mansardat.

Locul din spatele ușii poate fi utilizat și el în mod util dacă montezi un suport pentru halatul de baie și prosoape.

Aerul și lumina

Ferestrele și modul în care le amplasezi în baia ta din mansardă sunt importante. Pentru că o baie prost luminată sau insuficient aerisită este și inestetică, și o sursă de microbi.

Optează, așadar, pe cât permite spațiul, pentru ferestre largi, care să poată fi deschise complet. Dacă e posibil, orientează-te către ferestre cât toată lungimea peretelui înclinat. Te vei bucura astfel de aer proaspăt și lumină naturală și, în plus, baia va arăta minunat.

Dacă nu ai spațiu îndeajuns pentru ferestre mari, gândește-te la un tunel solar sau la corpuri de iluminat puternice.

Îți oferim 10 modele de băi încântătoare la mansardă din care să te inspiri, în galeria foto.

Surse foto: homecaprice.com, comprendrechoisir.com, glubdubs.com, visoft360.com, sipfon.org, triplecr.com, glasgowandedinburghbathrooms.co.uk, visoft360.com, peintures1825.fr, combles.com, pombles.com


Lasă un Comentariu...

*