5 motive ca să îți construiești spațiul de lucru la mansardă

Vrei un loc în care să te retragi și să lucrezi cu spor? Iată 5 motive ca să îți construiești spațiul de lucru la mansardă.

O mansardă înseamnă extra-spațiu și multiple posibilități. Revistele de design se întrec în sugestii atunci când vine vorba de amenajarea camerei de sub acoperiș. Versatil, acest loc poate deveni de la cameră de odihnă până la teren de joacă pentru copii, baie cochetă, sală de sport sau chiar birou. Descoperă cele 5 motive ca să îți construiești spațiul de lucru la mansardă și bucură-te la maxim de el.

5 motive ca să îți construiești spațiul de lucru la mansardă

Dacă stai pe gânduri și nu te-ai hotărât încă în ce mod să valorifici spațiul de la mansardă, iată 5 motive ca să îți construiești spațiul de lucru anume aici:

  1. Ai parte de cel mai productiv și plăcut mediu de muncă

Experiențe din Marea Britanie arată că oamenii care lucrează în spații verzi sau în proximitatea acestora au o productivitate cu până la 15% mai mare! La mansardă poți avea parte de natură atât prin intermediul plantelor sau grădinilor suspendate, cât și prin intermediul panoramei uimitoare care se deschide în fața ochilor. Tot ce trebuie să faci, atunci când îți construiești spațiul de lucru la mansardă, este să optezi pentru geamuri panoramice dispuse orizontal. Actualmente, acestea sunt disponibile pe piață în variante inteligente. Ele pot fi acționate cu o telecomandă, închizându-se automat în caz de ploaie, grație senzorului de ploaie premontat, oferindu-ți confort și nederanjându-te în timpul lucrurului. O gamă variată, calitativă și accesibilă de astfel de geamuri poți descoperi în oferta Velux.

  1. Dispui de mai multă lumină naturală, care influențează benefic procesul de muncă

Spre deosebire de o cameră obișnuită, cea de la mansardă permite amplasarea unei lucarne – suprafață vitrată care maximizează cantitatea de lumină naturală dintr-o încăpere. Conform psihologilor, lumina solară are un impact benefic asupra productivității și funcționării creierului. În plus, scade considerabil riscul de apariție a oboselii și a tulburărilor de vedere. Asigură-te că dispui de o cantitate de lumină naturală dublă la mansardă, alegând lucarna Velux, recunoscută pentru maximizarea sursei de lumină naturală, dar și pentru capacitatea sa de a mări spațiul în care este amplasată.

  1. Spațiul de lucru de la mansardă îți oferă intimitatea de care ai nevoie

Poziționat sub acoperiș, spațiul de lucru la mansardă îți oferă liniștea și intimitatea de care ai nevoie, fără a fi întrerupt sau distras constant de la activitățile tale. Pentru un plus de confort și utilitate, ai grijă să izolezi bine mansarda, fonic și termic deopotrivă. În demersul tău te vor ajuta inclusiv geamurile, care nu vor permite pătrunderea în încăpere a zgomotelor din exterior. Mai multe oferte în acest sens, dar și idei de design, poți găsi accesând pagina de facebook a companiei Velux.

  1. Te bucuri de senzația că nu amesteci afacerile cu viața de familie

Poziționată la mansardă, camera de lucru îți va asigura atât liniștea necesară pentru a te concentra, delimitând clar, totodată, viața de familie de mediul de lucru.

  1. Schimbarea spațiului convențional de muncă sporește creativitatea

Conform unor studii realizate în Statele Unite ale Americii și publicate de Harvard Business Review, s-a ajuns la concluzia că schimbarea spațiului convențional de muncă poate spori creativitatea. Și ce poate fi mai neconvențional decât construirea spațiului de muncă la mansardă? Bonus? Locurile noi stimulează apariția ideilor noi! Ai grijă doar ca atmosfera din mansardă să fie primitoare. Pentru asta, apelează la culori deschise, dar și la arome plăcute sau decorațiuni inspirate.


Lasă un Comentariu...

*