Amenajarea dormitorului la mansardă – trucuri și sfaturi

Mansarda este prin definiție cel mai intim spațiu din locuință, iar amenajarea unui dormitor în mansardă este o opțiune excelentă mai ales dacă spațiul îți permite. Amenajarea unui dormitor la mansardă este mult mai dificilă decât amenajarea unui dormitor la parter sau etaj deoarece mansarda are diverse unghiuri și înălțimi. Prin urmare, orice amenajare a mansardei trebuie să fie în primul rând eficientă. În ceea ce urmează îți vom da câteva sfaturi și trucuri de amenajare a unui dormitor la mansardă.

  1. Finisarea pereților și a tavanilor în nuanțe deschise

O regulă des întâlnită în amenajarea spațiilor mici este folosirea unui culori deschise în finisarea acestora. Tot ce trebuie să reții este faptul că tonurile închise micșorează vizual un spațiu, pe când tonurile deschise oferă o iluzie optică de mărire. Pentru un dormitor amenajat la mansardă, cele mai bune opțiuni de culori în ceea ce privește finisarea sunt albul și galbenul care îți oferă și o luminozitate corespunzătoare fără a afecta în vreun fel atmosfera intimă pe care o imprimă mansarda. Și tavanul trebuie să fie vopsit în tonuri deschise, mai ales dacă mansarda are o pantă mai mare.

  1. Obiecte de mobilier de dimensiuni reduse

Când te gândești la un dormitor, de obicei îți imaginezi un pat matrimonial pe mijloc, noptiere pe fiecare parte a patului și multe alte obiecte de mobilier, care mai de care mai sofisticate. Imaginea aceasta trebuie să îți dispară din cap în momentul în care ai de amenajat un dormitor la mansardă. Spațiul este inamicul tău numărul 1 din mansardă. Prin urmare, toate obiectele de mobilier trebuie să fie de dimensiuni reduse (inclusiv patul) și de preferat să fie făcute la comandă pentru a fi sigur că se potrivesc perfect în mansardă. În ceea ce privește culoare mobilierului, te poți juca cu culorile și contrastele pentru a obține un look cât mai modern sau minimalist, deseori întâlnit în cadrul mansardelor. Dacă vrei un plus de farmec, optează pentru un pat cu baldachin, mai ales dacă tavanul îți permite. În acest fel, vei da impresia și unei mansarde înalte și spațioase.

  1. Luminozitate cât mai mare

Mansarda este spațiul cu cea mai mare luminozitate din întreaga casă, mai ales dacă ai optat pentru niște ferestre mari. Este indicat să renunți la perdele sau draperii sau dacă vrei o atmosferă mai intimă, poți opta pentru niște draperii semitransparente, care nu vor bloca în totalitate lumina naturală.

  1. Accesorii cât mai puține

Ultimul pas este alegerea accesoriilor pentru dormitor. Nu încerca să aglomerezi spațiul cu foarte multe accesorii. Alege câteva fotografii dragi, un suport de lumânări și 1-2 obiecte de iluminat și dormitorul tău este gata. Bucură-te de intimitatea pe care ți-o oferă un dormitor amenajat în mansardă!

Amenajarea dormitorului la mansarda – trucuri si sfaturi_1

Picture 1 of 5


One Response to “Amenajarea dormitorului la mansardă – trucuri și sfaturi”

Read below or add a comment...

  1. Andrada says:

    M-am orientat catre un apartament cu mansarda mult timp, sunt foarte frumoase si avantajoase. Din pacate, am ramas cu dorinta, pt ca sotul a vrut un ap de 3 in Cosmopolis. E mult mai spatios si l-am amenajat frumos, dar parca tot imi sta gandul la o noapte senina, sa stau in pat si s avad cerul prin micul geam..

Lasă un Comentariu...

*