Amenajează la mansardă un hobby room! Trucuri și sfaturi

Unii visează la pereți întregi de rafturi cu cărți la mansardă, în timp ce alții se gândesc la o masă de biliard sau la tot felul de jocuri video amplasate la mansardă. Pe scurt, toată lumea se gândește la un hobby room la mansardă! Nu există loc mai bun în întreaga casă ca cel din mansardă pentru a amenaja un spațiu în care să te poți recrea după o zi grea la locul de muncă. Ai intimitate, lumină naturală cât cuprinde și – de cele mai multe ori – și o panoramă deosebită.

Dacă ai o familie numeroasă, te poți gândi la transformarea mansardei într-un hobby room în care vă puteți distra în weekend, puteți viziona filme sau puteți organiza seri de lectură. Nu e deloc dificil să îți transformi mansarda într-un spațiu de distracții, trebuie doar să fii atent la anumite lucruri. Unul dintre aceste lucruri – și poate cel mai important – este lumina naturală.

În funcție de destinația mansardei, trebuie să te gândești modul cel mai eficient de a te „profita” și de a gestiona lumina naturală. Spre exemplu, dacă te gândești să îți amenajezi o bibliotecă sau un spațiu de joacă pentru copii, atunci lumina naturală este esențială și ar trebui să fie din abundență pentru a vă putea desfășura activitățile distractive sau educative. Sunt numeroase studii care demonstrează că lumina naturală are și anumite beneficii asupra sănătății copiilor, că îmbunătățește abilitățile de învățare ale celor mici cu 15%, că elimină depresia, contribuind la o viață activă și la starea de bine.

Dacă, în schimb, te gândești să transformi mansarda într-un mini-cinema, nici atunci lumina naturală va fi o problemă. Totul se rezolvă rapid dacă montezi pe ferestrele tale de mansardă rulouri opace, prin care lumina nu poate trece, iar efectul este cel de întunecare.

Lumina din abundență se poate obține, atât în funcție de numărul de ferestre VELUX alese, se modul în care sunt amplasate pe acoperiș și de suprafața vitrată total, care trebuie să fie minim 10% din cea a podelei.

Iată în continuare câteva trucuri care îți vor prinde bine în amenajarea unei mansarde luminoase, în funcție de amplasarea ferestrelor în raport cu punctele cardinale:

Nord – lumină rece și difuză, indirectă; pătrunde direct numai vara. Spații recomandate: anexe, spații de depozitare

Est – Lumină caldă și aurie în prima parte a zilei, când soarele se află la înălțime joasă. Spații recomandate: dormitoarele și camerele copiilor.

Vest – lumină caldă în a doua parte a zielei. Ferestrele pot fi dotate cu parasolare când lumina este foarte puternică. Spații recomandate: camere de zi, hobby room.

Sud – lumină puternică; vara ferestrele trebuie accesorizate cu rulouri opace și cu rulouri parasolare. Spații recomandate: camerele principale; camerele de oaspeți, Hobby room.

Dacă vrei ca mansarda ta să fie un spațiu primitor atunci ar trebui să te implici în amenajarea interioară 100%. Dă-ți drumul la creativitate și transformă-ți mansarda într-un spațiu de vis, din care nu ai vrea să mai pleci și în care abia aștepți să te reîntorci. În acest sens, alegerea pieselor de mobilier și a accesoriilor potrivite are un rol extrem de important. Dacă ai nevoie de o canapea sau de niște fotolii pentru serile de lectură sau de film, alege-le pe cele mai confortabile și pe cele mai vesele pentru a-ți induce o bună dispoziție încă de la primii pași pe care îi faci în mansardă. Accesoriile sunt cele care dau personalitate spațiului și îl transformă într-un loc prietenos și călduros. Decorează-ți mansarda cu tot felul de fotografii din vacanțe sau din momente importante din viața voastră și alege obiecte de decor ce au o valoare sentimentală și care te binedispun mereu. Dacă ai respectat toate aceste reguli, atunci vei vedea că la sfârșitul renovării mansarda ta va fi exact așa cum ai visat!

Intră pe velux.ro pentru mai multe detalii și urmărește noutățile pe facebook.com/VELUX, Instagram.com/veluxromania, youtube.com/VELUXRomania.

 


Lasă un Comentariu...

*