Bucătăria la mansardă – soluții de amenajare

Bucătăriile amenajate în spațiul mansardei diferă cu mult față de bucătăriile convenționale. În mansardă avem tavan înclinat, luminatoare și multe alte caracteristici care lipsesc în bucătăriile obișnuite, dar care oferă oricărui spațiu o notă artistică. Iar dacă mai locuim și într-o zonă cu priveliști superbe, atunci va fi o adevărată terapie să gătim în bucătăria la mansardă și să luăm masa alături de toți cei dragi.

Toate caracteristicile neconvenționale ale spațiului mansardei ne invită să punem în aplicare cele mai îndrăznețe idei. Există o multitudine de modalități prin care puteți amplasa toate echipamentele și dulapurile de care aveți nevoie pentru a vă bucura la final de o bucătărie utilă, practică, eficientă și frumoasă.

Izolarea joacă un rol important

Dacă doriți să amenajați o bucătărie în spațiul mansardei, înainte de a trece la organizarea spațiului, trebuie să acordați atenție izolației. Pentru că în bucătărie gătim și se formează aburi și un nivel ridicat de umiditate, aveți nevoie de o izolare termică optimă și de o ventilație naturală a spațiului. O izolație și o ventilație corespunzătoare nu vor fi eficiente doar pentru buna funcționare a bucătăriei, ci pentru întreaga locuință. Cu alte cuvinte, pe măsură ce amenajați o bucătărie în mansardă, toată casa are de câștigat.

Iluminarea este esențială

Iluminarea este un alt aspect crucial care trebuie luat în considerare atunci când amenajați o bucătărie în spațiul mansardei și tocmai iluminarea poate juca un rol central. Gama de ferestre pentru mansardă Velux cuprinde o serie de opțiuni variate, astfel încât puteți alege cea mai potrivită fereastră care să permită pătrunderea luminii naturale în bucătărie. Pe lângă faptul că veți beneficia de lumină naturală, poate fi foarte relaxant să gătiți înconjurată fiind de priveliști frumoase. Pe lângă montarea unei ferestre de mansardă, la fel ca în orice bucătărie, mai pot fi necesare corpuri de iluminat diferite. Lămpile tip pandativ vor face bucătăria și mai luminoasă și spațioasă și sunt deosebit de potrivite dacă veți avea o insulă. De asemenea, puteți opta pentru lumini LED sub dulapuri pentru ca zona de gătit să fie cât mai luminată.

Dulapurile pot fi înlocuite cu rafturi

Tavanul înclinat al mansardei s-ar putea să vă permite montarea unor dulapuri superioare de mici dimensiuni. Însă, mult mai convenabil și original ar fi să înlocuiți dulapurile superioare cu rafturi deschise. Sunt nenumărate tipuri de rafturi, fie din lemn masiv, din fier sau din alte materiale rezistente care pot fi montate cu ușurință și care vă pot expune ceștile preferate, colecția de vase din bambus sau cărțile de bucate. Ideea de bază este că trebuie să valorificați la maximum spațiul disponibil. O insulă de bucătărie este indicată într-o bucătărie la mansardă deoarece oferă o zonă generoasă de gătit, poate fi totodată loc de luat masa și poate dispune de spațiu pentru depozitare.

În cele din urmă, pereții deschiși la culoare vor face bucătăria să pară mai spațioasă, mai luminoasă și aeresită. Întotdeauna, o paletă de culori neutre și un design minimalist vor fi de mare ajutor dacă doriți o bucătărie modernă și practică. Deși pereții albi nu sunt cei mai încântători, într-o mansardă sunt de dorit pentru a oferi ideea de bucătărie spațioasă. Albul pereților poate fi totuși îmblânzit de țesături pastelate, cum ar fi draperii, perdele, perne de șezut sau naproane. Tot pentru a oferi bucătăriei un aer cald și primitor, optați pentru o pardoseală din lemn sau piatră naturală.

Chiar dacă se dorește ca bucătăria de la mansardă să fie un spațiu generos, lipsit de aglomerație și cât mai eficient, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați cu totul la orice idee de personalizare. Dimpotrivă, optați pentru tablouri, pentru puține accesorii decorative și pentru plante, în special plante medicinale. Spațiul mansardei este locul perfect pentru dezlănțuirea stilului personal, deoarece este confortabil, primitor și foarte plăcut. Un joc armonios de culori, texturi, forme, flori și fructe vor contribui la amenajarea bucătăriei de vis la mansardă.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*