Camera de lucru? De ce să nu o amenajezi la mansardă

Te-ai gândit vreodată că poți obține o rentabilitate mai mare de pe urma investiției într-o mansardă? Cum? Lucrând în ea și transformându-ți ideile în fapte!

Spațiul în care lucrăm ne influențează randamentul și starea de spirit. De ce n-ai alege, așadar, un spațiu neconvențional dar extrem de plăcut, cum ar fi mansarda, pentru a-l transforma într-o cameră de lucru?

Proprietarii de case tind să perceapă mansarda drept un loc pentru depozitarea obiectelor vechi sau rar folosite. E păcat totuși ca un asemenea spațiu să se piardă.

Care este primul pas pe care trebuie să-l facem atunci când vrem să transformăm mansarda într-o cameră de lucru?

Înainte de a începe procesul de renovare, ar fi bine să ceri opinia avizată a unui specialist, ca să fii sigur în privința rezistenței fundației. Uneori, înainte ca o mansardă să devină cameră de lucru e nevoie de mici revizii, precum întărirea grinzilor.

De ce lucruri ar trebui să ții cont atunci când îți transformi mansarda într-o cameră de lucru?

Există câteva aspecte la care ar trebui să fii atent odată ce îți surâde ideea de a avea camera de lucru amenajată la mansardă. Iată câteva dintre ele:

  • Accesul la mansardă. Este foarte important să poți intra și ieși cu ușurință din camera de lucru de la mansardă.
  • Izolarea camerei. În cazul în care nu ai grijă să izolezi corect camera, aceasta s-ar putea dovedi prea rece sau prea caldă, în funcție de vreme. Un prim pas în acest sens este alegerea corectă a ferestrelor. Cea mai bună alegere în ceea ce privește ferestrele de mansardă este marca VELUX. Aceste ferestre nu vor lasă frigul sau căldura să pătrundă în interior. În plus, vin cu proprietăți tentante, perfecte pentru oamenii ocupați. La VELUX, spre exemplu, poți alege ferestre de mansardă care nu necesită întreținere, ferestre prevăzute cu geam termoizolant alcătuit din 3 foi de sticlă, la un preț foarte accesibil, ferestre care pot ventila interiorul chiar dacă sunt închise, etc.
  • Prezența luminii naturale. Nu trebuie să se facă lumină doar în ceea ce privește rezolvarea problemelor de la birou. Camera de lucru trebuie să fie, la rându-i, scăldată în lumina soarelui, pentru a fi sigur că vei avea suficientă energie pentru a duce la bun sfârșit sarcinile și a respecta termenele limită. Lumina ne influențează starea de spirit și ne încurajează să fim mai productivi. Poți astfel combina mai multe ferestre de mansardă, fie pe verticală, fie pe orizontală, obținând, în ambele cazuri, mai multă lumină naturală. În acest mod, extinzi totodată priveliștea la care ai acces.Conform cercetărilor psihologice, în rândul persoanelor care au o cameră de lucru cu o priveliște frumoasă, s-a înregistrat o creștere a productivității muncii, de până la 12%!
  • Culoarea camerei. Alege culori neutre, cât mai simple, precum alb sau crem. Acestea vor oferi camerei de lucru un aspect elegant. În plus, vor contribui la mărirea vizuală a încăperii. Folosește maxim două culori contrastante, păstrând paleta camerei de lucru monocromă.

Ce idei de decorațiuni te-ar putea ajuta să lucrezi cu spor în camera de lucru de la mansardă?

Specialiștii susțin că mansarda poate fi extrem de spațioasă și confortabilă, deci potrivită ca o cameră de lucru, cât timp utilizăm corect spațiul. Iată câteva recomandări din partea lor:

  • Folosește la maximum pereții. Calendare? Fotografii? Notițe? În loc să-ți acopere masa de la birou, le poți pune pe pereți. Tu câștigi spațiu. Iar spațiul câștigă personalitate.
  • Utilizează mobilier fără uși. Acest tip de mobilier e accesibil și practic. Vei avea totul la îndemână.
  • Adaugă un plus de căldură încăperii, prin intermediul unui covor. Un covor cu design minimalist, geometric, poate elimina din sobrietatea biroului și oferi un plus de confort camerei tale de lucru.

Pentru mai multe detalii, o ofertă personalizată sau consultanță gratuită, intră pe velux.ro și completează formularul de contact.

Fii la curent cu noutățile pe Facebook și pe Instagram.


Lasă un Comentariu...

*