Ce presupune reamenajarea unei bucătării?

Deseori, cei mai mulți oameni decid să își remodeleze bucătăria fiind mânați de frustrare și de mânie. Nu este deloc comod dacă bucătăria nu este în așa fel amenajată și echipată încât să ofere și spațiul necesar unde puteți găti, dar și spațiul unde toți membrii familiei se pot aduna la masă pentru a servi cina sau pentru a bea un ceai, discutând despre toate câte s-au mai întâmplat peste zi.

Pentru unele familii, o bucătărie de vis este o bucătărie spațioasă, unde se pot mișca în voie, fără ca un colț de dulap să devină inamicul numărul unu. Pentru alte familii, bucătăria de vis este complet echipată, nu duce lipsă de mașină de spălat vase, nici de mașină de făcut înghețată, nici de storcător sau expressor. Pentru multe alte familii însă, bucătăria are nevoie de un mobilier generos, de o masă imensă, de multe scaune, așa încât să poată să găzduiască mese pline de bunătăți și de conversații.

Orice reamanajarea a bucătăriei începe, întâi de toate, cu o discuție între membrii familiei. Poate soțul își dorește un televizor în bucătărie pentru a se uita la știri dimineața în timp ce își servește cafeaua sau poate soția își dorește neaparat o mașină de spălat vase, dar nu există o priză și pentru acest echipament. Înainte de a trece la reamenajarea propriu-zisă a bucătăriei, puneți la punct toate elementele de bază și stabiliți ce nevoi are fiecare membru al familiei. De asemenea, este indicat să aveți la îndemână un număr de telefon al unei firme care montează electrocasnice, mai ales în situația în care achiziționați noi echipamente, cum ar fi un cuptor electric, o mașină de spălat vase sau o plită din sticlă.

Puține alte încăperi din casă au o valoare atât de funcțională ca bucătăria. Prin urmare, concentrați-vă pe principalele zone funcționale ale bucătăriei, cum ar fi blaturile de gătit, plita, hota și cuptorul, refrigerarea alimentelor și spălarea vaselor. Cel mai adesea, reamenajarea unei bucătării implică mutarea unor echipamente. Unele dintre acestea sunt mai dificil de mutat și de instalat, situație în care este indicat să apelați la serviciile unei firme care montează electrocasnice. Este dificil și periculos să mutați și să reinstalați pe cont propriu o hotă, o mașină de spălat vase, o plită sau un cuptor, mai ales dacă trebuie să faceți modificări în privința țevilor de gaz sau nu aveți suficiente prize. Sunt totuși și alte echipamente și electrocasnice care se pot muta cu ușurință, cum ar fi un frigider, o ladă frigorifică, o hotă care are nu are aerisire exterioară, precum și unele dulapuri.

Venind vorba de dulapuri, dacă doriți să achiziționați noi dulapuri de bucătărie, ar fi bine să vă gândiți ce fel de dulapuri v-ar fi de mare ajutor. De exemplu, dulapurile montate deasupra frigiderului sau, în general, cele montate deasupra nivelului ochilor, nu sunt prea utile. Cel mult, veți depozita acolo obiecte pe care le folosiți de maximum 3 ori pe an. Cele mai recomandate sunt dulapurile la nivelul ochilor și cele la care ajungeți ușor, întinzând puțin mâinile. De asemenea, mult mai bine ar fi ca, odată cu remodelarea bucătăriei, să amenajați o cămară. O cămara cu rafturi sau o mică debara foarte bine organizată este mult mai utilă decât un dulap montat deasupra frigiderului.

Oricât de surprinzător ar părea, nici insulele de bucătărie nu sunt atât de utile. O insulă ar putea necesita noi instalații și / sau prize, mai ales dacă doriți ca insula să fie prevăzută cu o chiuvetă sau o plită electrică. Cu un mobilier corespunzător de bucătărie, insula devine mai mult o modă și nicidecum ceva absolut necesar. Mai multă atenție și poate ceva mai mulți bani ar trebui investiți în blaturile de bucătărie. Granitul, cuarțul sau marmura sunt printre cele mai scumpe materiale folosite la fabricarea blaturilor. Totuși, dacă sunteți o familie numeroasă și nu vreți ca petele de lămâie sau de cafea să vă deterioreze blatul de marmură, mult mai bine ar fi să optați pentru blaturi solide sau pentru suprafețe laminate.

În cele din urmă, aspectele care contează cel mai mult atunci când vă reamenajați bucătărie sunt planificarea spațiului, montarea sigură și corectă a tuturor echipamentelor și electrocasnicelor, distanțarea corespunzătoare a prizelor și alegerea și montarea corectă a dulapurilor.

 


Lasă un Comentariu...

*