Cum amenajezi un spațiu de relaxare în mansardă? 5 secrete pe care să le ai în vedere

Mansarda dispune de o structură arhitecturală minunată, iar dacă știm cum să ne folosim de această structură, putem transforma spațiul mansardei într-o escapadă relaxantă cum numai în vacanțe avem parte.

Pentru mulți dintre noi, mansarda este o suprafață suplimentară binevenită,  care poate fi exploatată în funcție de nevoile personale. Unii transformă mansarda într-un dormitor cochet, unii în biroul de acasă, alții în cameră de oaspeți sau în atelier de hobby-uri.

Cu alte cuvinte, mansarda este un spațiu deosebit de versatil, care poate fi transformat ori în acea încăpere de care avem mare nevoie în viața de zi cu zi ori într-un loc de răsfăț. Poate că vă întrebați cum anume puteți transforma spațiul mansardei într-un loc superb pentru relaxare. Iată mai jos cinci secrete care vă vor ajuta să amenajați spațiul mansardei într-o zonă de vis.

Optați pentru culori deschise

Pentru a obține un spațiu liniștitor și care îndeamnă la relaxare, trebuie să evitați culorile întunecate și în ceea ce privește piesele de mobilier, dar și în ceea ce privește varul sau tapetul și textilele. Întotdeauna, culorile deschise au darul de a transforma orice spațiu într-unul mai mare, mai aerisit, mai relaxat și mai primitor.

Tot pentru a da impresia unui spațiu mai generos, optați pentru o singură culoare deschisă, maximum două, pentru ca ochiul să nu depisteze diviziunile, ci doar să perceapă spațiul ca fiind unul mare. Acest efect va fi intensificat dacă veți opta pentru pardoseli în aceeași nuanță cu a pereților și a tavanului. Ba chiar puteți vărui tavanul într-o culoare și mai deschisă decât restul camerei. Cu cât este mai întunecat tavanul, cu atât camera pare mai opresivă, așa că optați pentru culori deschise și cât mai pozitive.

Dacă mansarda beneficiază de grinzi din lemn solid, acestea pot fi vopsite cu vopsea maro, neagră sau cu un lac incolor doar pentru a le accentua. Pentru că grinzile sunt înclinate în sus, determină ochiul să privească în sus și oferă astfel iluzia unui spațiu mai înalt. Deci, culorile deschise determină ochiul să perceapă un spațiu mai generos, iar grinzile accentuate oferă impresia unui spațiu mai înalt.

Folosiți doar câteva piese de mobilier

 Pentru a scoate în evidență structura arhitecturală a mansardei, cum ar fi tavanul înclinat, pereții mai scunzi, grinzile de lemn și alte elemente, cel mai indicat este să optați pentru piese mici de mobilier și doar pentru acele piese de care aveți strictă nevoie. În plus, sunt nenumărate piese care îndeplinesc mai multe funcții. De exemplu, puteți alege un pat cu spațiu de depozitare.

Tot pentru a întreține impresia unui spațiu mai mare, puteți potrivi culoarea pieselor de mobilier cu cea a pereților și / sau pardoselei. Așezați piesele de mobilier într-o manieră strategică, astfel încât lumina naturală să poposească exact acolo unde petreceți cel mai mult timp. De exemplu, puteți așeza un pat sau un birou sub fereastră ori un fotoliu confortabil în direcția ferestrei.

 Montați o fereastră de mansardă pentru mai multă lumină naturală

Un spațiu relaxant este întotdeauna caracterizat de efectele terapeutice ale luminii naturale. Prin urmare, pentru o ambianță senină și foarte plăcută, veți avea nevoie de cel puțin o fereastră în mansardă. În gama de produse Velux găsim numeroase modele de ferestre pentru mansardă care ne vor ajuta să aducem înăuntru cât mai multă lumină naturală și o mică bucată de cer înstelat.

În mod garantat, o fereastră de mansardă transformă radical spațiul mansardei. Oferă locului un joc teatral de lumină, formă și suprafață și poate fi adaptată pentru a se încadra perfect în orice schemă de design și amenajare.

Alegeți mai multe tipuri de corpuri de iluminat

 Pe timp de zi, fereastra mansardei invită lumina soarelui înăuntru și scaldă toată suprafața în razele blânde și în căldura soarelui. La lăsarea serii, ne permite să privim spre cerul înstelat.

Totuși, în funcție de scopul mansardei, este foarte probabil să avem nevoie de mai multe corpuri de iluminat. Un lampadar este excelent dacă dorim lumină bogată, dar la fel de eficiente sunt și lămpile și veiozele amplasate exact acolo unde avem mai mare nevoie.

Nu excludeți plantele din amenajare

 Un spațiu în nuanțe neutre este ideal pentru crearea unui mediu relaxant, dar dacă doriți să oferiți încăperii o notă vivace și plină de prospețime, dar fără a apela la culori îndrăznețe, atunci câteva plante naturale sunt ceea ce aveți nevoie. Florile de gheață, suculentele, o iederă sau o frumoasă Aloe-Vera vor avea grijă să intensifice efectul calmant al noului spațiu amenajat în mansardă.

Prin urmare, culorile deschise, grinzile de lemn, câteva piese de mobilier cât mai simple, materialele naturale, o fereastră dramatică și câteva plante  vă vor ajuta să transformați mansarda într-un loc de răsfăț unde puteți să vă refugiați la sfârșitul unei zile agitate.

 

 


Lasă un Comentariu...

*