Cum arată o mansardă minimalistă?

Conceptul de minimalism are la bază sintagma ”Less is more” (”Puțin înseamnă mai mult”), pornind de la ideea că o locuință poate fi mult mai aspectuoasă dacă este mai aerisită, cu mai puține obiecte de mobilier. Acest lucru se aplică mai ales în cazul mansardelor, unde este necesară o amenajare cât mai simplistă pentru o atmosferă cât mai relaxantă. Stilul minimalist este considerat de mulți un stil destul de rece, care nu transmite nimic, masculin prin cromatica abordată, dar și prin liniile prezente în orice obiect de mobilier sau accesoriu.

Cum arata o mansarda minimalista_1

Picture 1 of 7

Designerii de interior ne spun că este suficient să alegem doar obiectele de mobilier strict necesare, fără să exagerăm prin decoruri sau accesorii cât mai încărcate. În stilul minimalist se observă o preferință pentru formele rectangulare, masive și prin contrastele dintre plin și gol. Însă, specialiștii în design interior susțin că acest stil nu urmărește neapărat niște reguli, ci e mai mult o stare de spirit, e viziunea ta despre viață pe care trebuie să o imprimi și în amenajarea locuinței tale.

Pentru a observa mai bine stilul minimalist, vom lua ca exemplu următoarea mansardă de aproximativ 60 de metri pătrați din Praga. Primul lucru pe care îl observăm este cromatica acestei mansarde, un contrast plăcut între albul pereților și al pardoselii și tonurile închise folosite pentru obiectele de mobilier și accesorii. Singurul care sparge această cromatică aparent monotonă este galbenul-muștar pe care îl vedem întegrat în diverse accesorii sau în cadrul unui perete accent. De asemenea, observăm, mai ales în partea de living, foarte multe obiecte de iluminat care vin să îndrepte un neajuns al mansardei – ferestrele destul de mici. Având în vedere că ferestrele au o dimensiune destul de redusă pentru o mansardă și sunt poziționate la un nivel superior al mansardei, obiectele de iluminat sunt cele care asigură necesarul de lumină atât pe timp de zi, cât și pe timpul serii.

Deși este o mansardă de dimensiuni mici, observăm că tocmai optarea pentru un stil minimalist în amenajarea ei crează impresia unui spațiu aerisit și luminos. În interiorul mansardei regăsim doar câteva obiecte de mobilier de strictă necesitate precum o canapea, un dulap, o masă, etc. Mansarda nu a fost foarte clar delimitată, livingul fiind și bucătărie, și spațiu de depozitare, dar și zonă de servire a mesei. În dormitor regăsim aceleași contraste alb-negru-gri, care îi dau acestuia și un aer modern. Dormitorul este despărțit de baie printr-un perete de sticlă, iar baia impresionează prin tonurile închise și prin materialele folosite în amenajarea ei.

Pentru că o imagine este mult mai sugestivă, te invităm să privești cu mare atenție următoarea galerie foto cu mansarda minimalistă!


Lasă un Comentariu...

*