Cum decorezi o baie la mansardă? Vezi câteva trucuri foarte bune!

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să îți amenajezi o baie la mansardă? Să poți să te retragi în oaza ta de relaxare ori de câte ori ai nevoie de liniște sau de un moment de singurătate? Amenajarea unei băi la mansardă este o idee bună mai ales în cazurile în care spațiul este destul de mic și nu permite transformarea lui într-un dormitor, living sau spațiu de lucru. Există câteva trucuri pe care ar fi bine să le urmezi dacă vrei ca la final să te bucuri de o baie ca în filme. Iată care sunt acestea!

  1. Cât mai multă lumina naturală

Ca în orice spațiu de la mansardă, lumina naturală este importantă. Ar fi bine să optezi pentru o fereastră de mansardă care să îți permită să admiri cerul înstelat ori de câte ori te relaxezi în cadă, dar care să te ajute să ventilezi rapid. Baia este un spațiu cu umiditate ridicată, de aceea aburul trebuie să se elimine rapid. Alege pentru baia ta la mansardă fereastra VELUX cu aspect alb, care are la interior lemn tratat termic, acoperit cu un strat de poliuretan vopsit alb, ultra – rezistentă la umiditate, cu 15 ani garanție.

Un spațiu luminos este și un spațiu ce pare mult mai mare din punct de vedere vizual, așa că nu te feri de abundența de lumină naturală în baie. În plus, lumina dimineții este perfectă pentru aplicarea machiajului în cazul doamnelor.

  1. Alege obiecte de mobilier compacte

Dacă ai de-a face cu un spațiu mic la mansardă, atunci ar fi bine să mergi pe obiecte de mobilier cât mai minimaliste, care nu ocupă prea mult loc, dar care în același timp îți oferă spațiul de depozitare necesar. Poți chiar să montezi câteva obiecte de mobilier pe perete (dacă panta acoperișului și înălțimea spațiului îți permite acest lucru) și să lași astfel spațiul de la nivelul podelei liber pentru a te putea mișca cât mai ușor. O altă variantă, recomandată de majoritatea designerilor de interior este optarea pentru niște obiecte de mobilier compacte, realizate pe comandă, care să se potrivească perfect spațiului tău de la mansardă.

  1. Alege un singur stil de amenajare a băii

Încearcă să optezi pentru un singur stil de amenajare interioară pentru a obține un anumit echilibru la nivel vizual. Dacă iubești natura, poți opta pentru un stil rustic, dacă iubești simplitatea ar fi bine să mergi pe un stil minimalist, iar dacă îți place să fii întotdeauna la modă, atunci stilul modern ți se potrivește cu siguranță.

  1. Culori cât mai deschise

O regulă bine cunoscută în designul interior este folosirea culorilor deschise atunci când avem de-a face cu un spațiu de dimensiuni mici. Folosirea unor tonuri deschise va mări vizual spațiul și va da impresia unei mansarde aerisite. Este indicat să mergi pe tonuri deschise atât pentru pereți și podea, cât și pentru obiectele sanitare. Există cazuri în care un contrast puternic poate să funcționeze într-o baie, dar doar atunci când spațiul este mai mare, iar accentul este pus pe cromatică și nu pe obiectele de mobilier sau cele sanitare. Cu alte cuvinte, dacă vrei să optezi pentru un contrast în baie, va trebui să te mulțumești cu câteva obiecte de mobilier cât mai simple, minimaliste, care se pierd în decor.

Dacă nu știi ce fel de fereastră s-ar potrivi băii tale de la mansardă, nu ezita și întreabă specialiștii VELUX! Cu siguranță vor veni cu câteva opțiuni care se vor potrivi atât cu amenajarea interioară a spațiului, cât și cu nevoia ta de lumină naturală. În plus, vei găsi la ei și diverse modele și culori de rulouri care te ajută să controlezi cantitatea de lumină naturală care pătrunde în mansardă.

Intră pe velux.ro pentru mai multe detalii și urmărește noutățile pe facebook.com/VELUX, Instagram.com/veluxromania, youtube.com/VELUXRomania.

 

 


Lasă un Comentariu...

*