Cum să folosiți corect corpurile de iluminat pentru a vă lumina întreaga locuință?

Ambianța pe care ne-o dorim atunci când intrăm în casă sau atunci când petrecem mai mult timp în intimitatea și în confortul căminului nostru depinde foarte mult de lumină. Asta înseamnă că orice locuință necesită un plan de iluminare complex. Există mai mulți factori care ne asigură că locuința noastră beneficiază de cantitatea necesară de lumină la lăsarea întunericului, printre care și poziționarea corpurilor de iluminat, tipurile de corpuri de iluminat pe care le vom utiliza, dar și identificarea propriului stil care contează enorm de mult atunci când ne amenajăm locuințele.

Cum să folosiți corect corpurile de iluminat pentru a vă lumina întreaga locuințăPoziționarea corectă a corpurilor de iluminat

Dacă optați pentru un corp de iluminat suspendat, atunci este important să obțineți poziționarea corectă. Contează foarte mult rezultatul estetic, însă există câteva îndrumări generale care ne-ar putea fi de folos. De exemplu, deasupra unei insule de bucătărie, veți dori un spațiu liber de cel puțin 75 până la 82 cm între suprafața de gătit și partea inferioară a corpurilor de iluminat. Dacă optați pentru montarea mai multor lumini tip pandativ, lăsați 70-80 cm distanță între fiecare pandativ. O altă îndrumare ne poate ajuta în zona de dining. Între masa de sufragie și partea inferioară a corpului de iluminat trebuie să existe o distanță de aproximativ 83-91 cm. Dacă tavanul este foarte înalt, puteți monta corpul de iluminat cu 8 cm mai jos. În mod tradițional, zonele de dining mai formale sunt prevăzute cu corpuri de iluminat montate puțin mai jos. Totuși, dacă vă doriți o amenajare casual sau modernă, puteți monta corpurile de iluminat mai sus. Verificați oferta magazinului shop.electrofal.ro pentru a explora gama extinsă de corpuri de iluminat potrivite pentru bucătărie și zona de dining. Veți găsi în acest magazin și corpuri de iluminat cu montare încastrată sau semiîncastrată, care sunt foarte potrivite pentru tavanele puțin mai joase.

Optați pentru diferite corpuri de iluminat

Nu trebuie să vă bazați doar pe corpurile cu luminile orientate în jos pentru a vă ilumina corect locuința. De asemenea, puteți opta pentru câteva corpuri care oferă iluminare spre tavan, învăluind astfel încăperea într-o lumină moale, caldă și fără umbre deranjante. De exemplu, aplicele de perete pot răspândi lumina lor peste un întreg perete, în timp ce spoturile pot adăuga puțină lumină și dramatism vizual tavanului.  Dacă vă doriți o lumină generală uniformă și nu foarte puternică, optați pentru diferite corpuri de iluminat cu lumini orientate atât în jos, cât și în sus. Iar dacă doriți să fiți puțin creativ, luați în considerare utilizarea corpurilor de iluminat cu sticlă texturată. Veți găsi în magazinul shop.electrofal.ro o gamă extinsă de corpuri de iluminat pentru a vă planifica corect iluminarea propriei locuințe.

Găsiți-vă stilul personal

Pe de o parte, iluminarea are un impact semnificativ asupra ambianței unei încăperi, iar pe de altă parte, contribuie foarte mult și la decor. Prin urmare, încercați să potriviți stilul corpurilor de iluminat cu tema generală a locuinței, cu aspectul mobilierului și cu celelalte finisaje. De exemplu, o lampă de masă din oțel este complementul ideal pentru un stil curat și contemporan, în timp ce un candelabru antic ar putea fi punctul central perfect al unei camere mobilate tradițional. Chiar dacă nu sunteți un designer cu experiență, asta nu înseamnă că este imposibil să găsiți corpuri de iluminat care să se potrivească perfect cu stilul de amenajare a locuinței. Dimpotrivă, cu gama largă de corpuri de iluminat disponibilă în prezent, vă puteți ilumina întreaga locuință astfel încât să obțineți întotdeauna ambianța pe care o doriți.


Lasă un Comentariu...

*