Cum să-ți amenajezi mansarda cu bani puțini

Te-ai decis în sfârșit să profiți de camera aceea întunecată și aglomerată din pod, împodobită doar cu pânze de păianjen și straturi de praf, și să o transformi într-un spațiu locuibil în care să te poți refugia când te simți obosit de iureșul zilnic. Toată lumea te asigură că este o idee foarte bună, dar există riscul să te oprești chiar înainte de a începe amenajarea, din cauza costurilor ridicate pe care le presupune o astfel de inițiativă. De aceea este bine să știi că vei cheltui mult pe amenajarea mansardei numai dacă ții morțiș să faci asta. Altfel, o mansardă adorabilă, luminoasă și primitoare se poate realiza cu puțini bani, dar multă creativitate.

Amenajarea mansardei cu bani putiniȚine seama de următoarele trucuri și te vei putea bucura de liniștea și confortul mansardei tale fără să te îngrijoreze vreo nouă rată la bancă. În plus, dacă te vei decide cândva să vinzi casa, valoarea ei va crește datorită investițiilor pe care le faci acum în mansardă, așa că orientează-te spre alegerea unor piese de mobilier ieftine, care să-ți permită concentrarea eforturilor financiare spre asigurarea unei izolări calitative a mansardei și amplasarea unui număr suficient de ferestre și luminatoare.

Paleții din lemn sunt extrem de versatili și-i poți folosi la realizarea a numeroase tipuri de piese de mobilier. Nu este necesar să utilizezi europaleți (aceștia sunt marcați conform standardului internațional), foarte potriviți sunt cei standard, noi sau second-hand. Ai grijă însă la paleții second-hand, pentru că trebuie curățați foarte bine în prealabil și ar fi preferabil să nu-i folosești la construirea meselor sau patului. Vopsește-i cum vrei sau lasă lemnul brut să dea mansardei un aer rustic. Cu puțină îndemânare, dibluri, șuruburi, resturi de vopsea, sfoară din cânepă și sârmă groasă poți mobila întreaga mansardă.

Pentru o măsuță de cafea ai nevoie de doi paleți suprapuși (spațiul rămas gol între ei este excelent pentru a-ți păstra revistele la îndemână), pe care îi prinzi în șuruburi. Pentru mobilitate atașează măsuței niște role, vopsește-o într-o singură culoare sau exersează-ți mâna de artist și împodobește-o cu desene abstracte sau motive florale. Las-o așa sau personalizeaz-o așezând pe paletul superior o sticlă care va proteja în timp lemnul.

Fă același lucru, dar pe verticală, și obții un bar în doi timpi și trei mișcări. Unește doi paleți, șlefuiește-i, așează-i în picioare iar deasupra fixează o scândură nu foarte îngustă, în funcție de numărul de sticle și pahare de care preconizezi că vei avea nevoie.

O banchetă din paleți, accesorizată cu pături și pernuțe colorate poate deveni punctul de atracție al mansardei. În funcție de spațiul disponibil, te poți rezuma la un șezlong compus din doi paleți dispuși în unghi obtuz, cărora le asiguri stabilitatea, sau construiești o canapea în toată regula. Este puțin mai dificil și va necesita mai multe încercări până când vei fi mulțumit de rezultatul final, dar odată terminat proiectul și așezată salteaua, știi că te vei odihni mulțumit de noua ta canapea din mansardă.

Dacă te-ai hotărât să-ți amenajezi mansarda ca dormitor, află că un pat din paleți este perfect pentru un buget redus. Practic, tot ce ai de făcut este să așezi pe podea paleții, eventual două rânduri suprapuse, să-i șlefuiești și să dai două rânduri de vopsea, așezi salteaua și ai un pat perfect pentru un somn odihnitor.

Nu-ți mai trebuie decât unul-două rafturi pe care le încropești din câteva scânduri găurite la capete, prin care strecori o sfoară groasă din cânepă. Agăți sistemul ingenios de perete și ai un element decorativ ieftin și util.


Lasă un Comentariu...

*