Cum să transformi mansarda într-un loc confortabil și util

Mansardele sunt un plus atunci când vine vorba de mai mult spațiu. Dacă ai o casă cu mansardă, poți alege să transformi această încăpere în funcție de nevoile tale.

Pe lângă farmecul aparte pe care acestea îl au, amenajate în mod inteligent, ele pot oferi și un plus de confort.

Multă lume folosește mansarda casei ca spațiu de depozitare, însă, cu mici eforturi și puțină imaginație, acesta poate deveni un loc util, folosit de întreaga familie.

cum transformi mansarda intr-un loc confortabil si util1

Picture 1 of 4

În cazul în care îți dorești o cameră multifuncțională, un spațiu care să poată fi folosit de toți membrii familiei, sau la nevoie de oaspeți, poți urma câțiva pași simpli pentru a te asigura că rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor tale.

Culorile joacă un rol important atunci când vine vorba de amenajarea oricărei încăperi. În funcție de culorile alese, camera poate avea un aspect vesel, sau dimpotrivă, mai sobru. Pentru ca locul să pară spațios, ar fi de preferat să optezi pentru culori mai deschise, precum albastru deschis, alb, bej, crem. Acestea vor crea și o atmosferă primitoare, calmă. Totodată, fiind tonuri neutre, atmosfera va fi apreciată de toți cei care vor trece pragul camerei.

Pentru a câștiga cât mai mult spațiu și pentru ca mansarda să fie un loc plăcut și util, mobilierul reprezintă punctul cheie. Fiind însă situată la etaj, scările reprezintă un obstacol care trebuie luat în calcul. Sunt recomandate obiecte care pot fi transportate pe bucăți și asamblate în locul în care urmează să fie așezate.

Alege un corp de mobilă cu multe sertare, de diferite dimensiuni, deoarece în acest mod știi sigur că nu vei avea griji suplimentare în ceea ce privește depozitarea diverselor lucruri. De multe ori, corpurile clasice de mobilă nu încap, fiind necesară o adaptare a acestora, în funcție de spațiul de pe perete și de forma camerei. Poți combina mai multe rafturi, dulăpioare, sertare, în așa fel încât să creezi exact designul pe care îl dorești. În acest mod poți alege ce anume va fi așezat în sertare și nu la vedere, și ce anume va fi așezat la vedere, cu funcție decorativă. Un dulap mai mare va fi de folos pentru depozitarea hainelor, iar pe rafturi pot fi așezate câteva cărți, destinate unor după-amieze de relaxare, mici statuete sau obiecte decorative.

O opțiune o reprezintă și coșurile împletite, oferind un loc perfect pentru depozitare, cu aspect plăcut.

Alte obiecte necesare într-o mansardă ar fi un scăunel pentru picioare, o măsuță, perne pentru podea.

În ceea ce privește patul, ar fi de preferat alegerea unei canapele extensibile, care va putea fi folosită la nevoie și pentru dormit, nu doar pentru stat în fața televizorului, de exemplu. În funcție de culorile predominante, poți alege și perne decorative, perfecte și pentru a spori confortul.

Lumina este un aspect care nu trebuie trecut cu vederea. Pentru că mansardele nu beneficiază de geamuri la fel de largi precum restul camerelor, sunt importante sursele alternative de lumină. Una sau chiar două lămpi pot fi așezate fie într-un colț, fie pe măsuță sau pe mobilă. Sunt de preferat lămpile cu lumină naturală.

Apoi, pentru a putea alege cantitatea de lumină care pătrunde în cameră prin fereastră, este foarte utilă o draperie adaptabilă. Aceasta poate fi cumpărată din comerț, sau, de ce nu, cusută, dintr-un material frumos și în culoarea preferată. Bumbacul în culori calde este un material pe care îl poți folosi pentru decor, indiferent de întrebuințare.

În cele din urmă, pentru a întregi atmosfera, poți cumpăra o rogojină sau un covor cu aspect handmade, împletit.

În funcție de necesitate și de preferințe, mansarda poate deveni fără prea mari eforturi, cu costuri minime, una dintre cele mai apreciate încăperi.

Sursa foto: www.housetohome.co.uk


Lasă un Comentariu...

*