Cum transformi un pod într-un spațiu primitor? Iată 10 lucruri pe care să le ai în vedere!

Dacă te gândești să îți transformi podul într-un spațiu primitor ar trebui să știi că este o operațiune mai puțin costisitoare față de ridicarea unui alt etaj. Iată care sunt cele 10 lucruri peste care nu ar trebui să treci cu vederea atunci când vrei să îți transformi podul dintr-un spațiu total nefolositor într-o mansardă luminoasă și funcțională:

  1. Izolarea termică a spațiului

Se știe faptul că prin acoperiș au loc cele mai mari perideri de căldură, dacă acesta nu este izolat corespunzător. În majoritatea cazurilor, podurile nu sunt izolate sau sunt izolate insuficient. Dacă nu te ocupi de izolarea corespunzătoare a spațiului s-ar putea să te trezești în sezonul rece cu facturi mari la încălzire pentru că vei pierde multă căldură la nivelul acoperișului. În cazul în care dorești să amenajezi podul ca spatiu locuibil, este esențial să asiguri un confort optim în interior (veri răcoroase și ierni călduroase, nivel redus de zgomot, ventilație optimă) prin folosirea produselor izolatoare performante.

Mai concret, la interior se recomandă ca acoperișul să fie izolat cu un strat de vată minerală sau bazaltică. Peste acesta se aplica o folie barieră de vapori, cu rolul de a opri pătrunderea în pod a umidității. La final se montează, fie plăcile de gips-carton, fie clasicele lambriuri din lemn.

  1. Izolarea fonică a spațiului

O problemă frecvent întâlnită în cazul mansardelor este zgomotul, indiferent dacă vorbim de ploaie, vânt puternic sau zgomotul făcut de porumbeii care se plimbă pe acoperiș. Oricât de frumos ar fi sunetul ploii care cade ușor pe acoperiș, vor exista momente în care vei vrea să te relaxezi sau să te odihnești și nu vei putea, tocmai din cauza acelui zgomot care altădată ți se părea fermecător. Prin urmare, izolarea fonică ar trebui să se afle pe lista ta atunci când vrei să îți transformi podul într-un spațiu primitor.

  1. Lumina naturală

Podurile nelocuite sunt prin definiție locuri extrem de întunecoase și neprimitoare. Dacă vrei să îți transformi podul într-un spațiu prietenos, atunci lumina naturală este obligatorie. În mansardă te poți bucura de două ori mai multă lumină naturală decât în restul camerelor dacă alegi ferestrele de mansardă VELUX. Acestea, datorită faptului că urmează linia acoperișului, iluminează de două ori mai mult decât cele verticale. Este bine să știi că VELUX oferă consultanță profesionistă gratuită, la locația proiectului tău sau telefonic. Pe lângă sfaturi și recomandări, VELUX îți pune la dispoziție o rețea de montatori autorizați care se vor asigura că ferestrele au fost montate corespunzător și că nu te vei confrunta cu probleme în viitor.

  1. Ventilarea spațiului

Dacă vrei să nu te confrunți cu umezeală și cu apariția mucegaiului, atunci ar fi bine să te asiguri că spațiul este ventilat corespunzător. Dacă ai optat pentru niște ferestre VELUX, atunci nu va mai trebui să îți faci probleme pentru că au încorporată o clapetă de ventilare care ajută la aerisirea optimă a spațiului, chiar și cu fereastra închisă.

  1. Destinația podului

Înainte de a te apuca de renovări, gândește-te foarte bine cum vei folosi spațiul din pod. Vrei să îl transformi într-un dormitor, living sau spațiu de birou? În funcție de destinație, lumina naturală necesară poate fi diferită.

  1. Compartimentarea spațiului

În funcție de destinația aleasă, poți ridica diverși pereți falși care să ajute la compartimentarea cât mai bună a spațiului. Spre exemplu, dacă vei transforma podul în spațiu pentru birouri pentru tine și pentru partenerul tău, poate ar fi util să delimitezi cele două zone de lucru pentru a avea destulă intimitate.

  1. Schimbarea podelei

De cele mai multe ori, podul nici nu are o podea propriu-zisă sau cel puțin nu una potrivită pentru un spațiu de locuit. Așa că, nu uita să schimbi podeaua!

  1. Finisarea pereților

Dacă ai terminat cu podeaua, poți trece la finisarea pereților. Dacă te confrunți cu un spațiu destul de mic, atunci ar fi bine să optezi pentru niște culori mai deschise care să dea impresia unui spațiu mare și aerisit.

  1. Amenajarea spațiului

Probabil cel mai frumos lucru în transformarea podului este chiar amenajarea lui. Pune-ți imaginația la lucru și transformă-ți podul în cel mai frumos și mai primitor spațiu din întreaga casă!

  1. Un ultim detaliu, accesoriile

Accesoriile sunt acele detalii care dau viață oricărui spațiu. Alege accesorii care te reprezintă și transformă spațiul într-unul care să îți dea senzația de ”acasă”.

Intră pe velux.ro pentru mai multe detalii și urmărește noutățile pe facebook.com/VELUX, Instagram.com/veluxromania, youtube.com/VELUXRomania.

 


Lasă un Comentariu...

*