Dispozitive de iluminare pentru mansardă de la fslled.ro

Indiferent dacă dispui de o mansardă joasă pe care o folosești pentru depozitare sau de o mansardă absolut locuibilă, este absolut necesar un corp de iluminare potrivit pentru acest spațiu. Dacă mansarda este un spațiu de depozitare, sigur vrei să vezi lucrurile depozitate acolo la orice oră din zi și din noapte. Și, chiar dacă urci în mansardă foarte rar doar pentru inspecții sau reparații, îți va fi mult mai ușor dacă dispune de iluminare. Totuși, când vorbim despre iluminarea mansardei, aici contează mai puțin aspectul și mai mult siguranța generală. Corpurile de iluminat sau lămpile de lucru care utilizează becuri cu incandescență generează multă căldură în timpul funcționării, motiv pentru care sunt mult mai recomandate becurile cu LED sau becurile fluorescente compacte.

Printre cele mai cunoscute opțiuni de iluminare pentru mansardă se numără, întâi de toate, corpurile de iluminat prevăzute cu cabluri rezistente, care pot fi montate de către un electrician în circuitele electrice care există deja în mansardă. La fel de utilizate sunt și dispozitivele de iluminat cu lanț extensibil, care nu necesită montarea unui întrerupător pe perete și care funcționează pur și simplu prin tragerea unui șnur. Apoi, lanternele mici, prevăzute cu un elastic, care se așează pe cap sunt foarte practice și ieftine, dar pentru vizite ocazionale în mansardă, o lanternă standard este adesea suficientă.

Alege lămpi cu emisii scăzute de căldură

Pentru iluminarea mansardei, este foarte recomandat să alegi tipuri de dispozitive cu emisii reduse de căldură. Deoarece cele mai multe mansarde tind să fie mici și înghesuite, trebuie să eviți corpurile de iluminat care creează niveluri ridicate de căldură în timpul funcționării. Un bec cu incandescență produce niveluri ridicate de căldură prin funcționare, fiind astfel un real pericol. O alegere mai bună este becul fluorescent compact sau becurile cu LED. Ambele creează temperaturi mai scăzute în timpul funcționării.

Acordă atenție temperaturii

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când alegi un corp de iluminat pentru mansardă este legat de temperaturi. Dacă ai, ceea ce este considerat un „pod neterminat” în care temperaturile din afara casei sunt capabile să se infiltreze în fundație, trebuie să iei în considerare acest lucru atunci când alegi dispozitivul de iluminare pentru mansardă. În mod ideal, un dispozitiv de iluminare pentru o astfel de mansardă trebuie să fie durabil față de factori externi, cum ar fi temperaturile extreme de căldură și temperaturile de îngheț, pentru a evita problemele care pot scurta durata de viață a dispozitivului.

Alege mai multe corpuri de iluminat pentru o vizibilitate sporită

În timp ce un simplu bec a reprezentat soluția standard de iluminare a mansardei timp de zeci de ani, există acum mai multe opțiuni de iluminare pentru această zonă. O soluție de iluminare complet încastrată, amplasată în centrul spațiului, poate furniza lumina necesară pentru o bună vizibilitate, dar adesea poate crea umbre. O modalitate foarte bună de a combate acest lucru și de a menține vizibilitatea totală a spațiului este prin instalarea în mansardă a mai multor corpuri de iluminat, precum bandă cu LED, veioze sau lămpi de podea.  

 

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*