Idei de amenajare pentru mansardă

Câți dintre voi visează la o mansardă? Care credeți că este secretul acestora, cum de au devenit atât de populare mansardele, atât de apreciate și prezente în tot mai multe locuințe?

idei pentru amenajarea mansardei (1)

Picture 1 of 17

Dacă nu este prinsă în planul de proiectare al casei, mai devreme sau mai târziu cineva ajunge să-și transforme vechiul pod într-o mansardă luminoasă, într-un spațiu de locuit. Evident scopul este cât se poate de evident, este de a fructifica acel spațiu, de a suplimenta suprafața utilă.

În funcție de dimensiunea vechiului pod sau viziunea pe care beneficiarul o are încă de când casa este în stadiul de proiect ideile de amenajare mansardă pot migra de la un studio boem sau loft și până la spațiul pentru o singură cameră cu funcțiune precisă.

De-a lungul timpului am văzut numeroase idei de amenajare pentru mansardă puse în practică în podurile vechi de blocurilor, la ultimul etaj al unei case monument de patrimoniu, idei de amenajare pentru mansardă în stil rustic sau extrem de moderne. Astfel, și acest lucru vi-l arătăm și vouă, mansarda poate deveni locuința mult visată, dormitorul matrimonial sau al copiilor, bibliotecă sau cameră de jocuri, spațiu de meditație sau loc de joacă pentru copii. Opțiunile sunt numeroase, ca și soluțiile, de altfel, iar pozele din galeria noastră vorbesc de la sine.

Unul dintre elementele care te conving de fiecare dată că ar fi minunat să ai o mansardă în locul unui pod, unde să-ți depozitezi obiectele de care te împiedici prin casă, este lumina, lumina aceea ce pătrunde prin tavan, prin panta acoperișului. Acea mică deschizătură care te face să te simți mai aproape de cer, te face să visezi și să te relaxezi.

Nici ideea de a amenaja o bucătărie la mansardă sau de a avea baia chiar în locul unde panta acoperișului întâlnește plafonul despărțitor nu mi se pare deplasată pe cât de romantică și interesantă.

Vă las să vă inspirați din aceste idei de amenajare pentru mansardă și sper să găsiți cea mai bună soluție. Fie ca cea mai frumoasă mansardă să fie a voastră 🙂


Lasă un Comentariu...

*