Idei inteligente de stocare pentru mansarda ta

Folosind mansarda ca spațiul de stocare poate fi foarte eficient, dar vine cu câteva provocări.

spatii de depozitare la mansarda

Cea mai frecvent întâlnită este forma spațiului și modul în care ar trebui să vă organizați lucrurile în acest caz. Pentru a vă bucura de capacitatea maximă a podului, cea mai înțeleaptă opțiune ar fi crearea unui sistem de rafturi. Această idee pare a fi foarte inteligentă, deoarece vă permite să utilizați spațiul la capacitate maximă, construindu-vă propriile rafturi diagonale. În acest fel, puteți folosi fiecare centimetru de mansardă pentru a vă păstra toate lucrurile. Nu este o idee minunată și simplă?

Sistem de rafturi pe podea. Acest sistem de rafturi la mansardă oferă acces facil la elementele stocate, fără a fi nevoie de prea multe accesorii. Ai nevoie de două rafturi pe care le poți cumpăra din magazinele de specialitete și pe care poți plasa oriunde crezi de cuviință, atâta imp cât se potrivesc în locul respectiv.

Uși glisante. La ce te ajută ușile glisante și care e rolul în stocarea și depozitarea lucrurilor? Sunt elementul cheie, am putea spune, mai ales dacă mansarda este folosită ca și încăpere de zi sau dormitor. În spatele ușilor glisante poți ascunde cutii cu lucruri, fără a fi nevoie să le pitești prin cine știe ce dulapuri în momentul în care ai musafiri. Ca să nu mai vorbim de faptul că ușile glisante pot fi fabricate din același material ca și mobila pe care o ai în încăperea respectivă, sau, pur și simplu pot fi asortate stilului camerei.

Sertare în perete. Aceste sertare care ies din perete sunt absolut geniale, mai ales într-o astfel de încăpere precum mansarda. Pe lângă faptul că sunt foarte practice, ele se pot camufla ușor în perete, putând fi vopsite în acceași culoare, astfel încât să nuți dai seama că există.

Cameră de depozitare cu rafturi. Iată o idee pentru cei care folosesc podul ca dormitor. Construiți un dulap cu raft pentru a utiliza aceste colțuri joase.

Rafturi maximizate. Puteți, de asemenea, să maximizați spațiul prin crearea a cât mai multe rafturi pe măsură ce puteți până la colțul cel mai îndepărtat! Aceste spații sunt minunate pentru depozitarea obiectelor mici.

Raft de cărți. Nu ai spațiu de depozitare pentru toate cărțile din dormitor sau cameră de studiu? Podul este o opțiune bună. Poți monta rafturi  în apropierea colțurilor, iar cărțile  se vor potrivi și vor arăta perfect așezate pe aceste rafturi! Și din moment ce  pui cărțile înăuntru, de ce să nu folosești mansarda, ca și cameră de zi?


Lasă un Comentariu...

*