Idei trăsnite pentru amenajarea mansardei

Arhitecților le place să se joace uneori pe planșa lor de lucru și astfel pot ajunge în glumă la unele idei poate trăsnite, dar și practice de amenajare a locuinței. Pentru a susține cele spuse, în continuare, vă prezentăm câteva propuneri mai puțin ortodoxe pentru amenajarea unei mansarde, idei lansate de-a lungul anilor mai în glumă, mai în serios de profesioniști, dar și amatori pasionați de arhitectură.

01 - Dormitor cu cada de baie la vede

Picture 1 of 7

1. Dormitor cu cadă de baie la vedere

Inspirată probabil de mansardele boeme ale Franței secolului al 19-lea, ideea amplasării la vedere a căzii de baie într-o mansardă tip dormitor nu e deloc rea, fiind o propunere de amenajare a mansardei pe cât de romantică, pe atât de practică și simplu de realizat.

2. Dormitor pentru copii cu un pat suprapus

Mansarda cere întotdeauna folosirea eficientă a spațiului de locuit, iar atunci când se dorește transformarea mansardei într-un dormitor pentru cei mici, unul dintre paturi poate fi suprapus cu artă astfel încât să nu limiteze mai deloc spațiul și așa zgârcit al unei mansarde.

3. Baie elegantă la mansardă

Prin plasarea căzii de baie în centrul mansardei și perpendicular cu o fereastră mai mare și bine luminată se poate obține un efect deosebit, iar dacă se lucrează suplimentar și la o bună izolație a podelei și a pereților, se poate construi o camera de baie chiar elegantă și de bun-gust la mansardă.

4. Dormitor cu pat dublu

În ciuda spațiului redus, un pat dublu poate fi ușor amplasat la mansardă mai ales dacă se renunță la unele piese de mobilier nu foarte necesare într-un dormitor. Niște noptiere mici, plasate la capătul patului și aranjarea inteligentă a unor dulapuri improvizate pe pereții ușii de acces ar fi de ajuns pentru amenajarea unui dormitor pe cinste cu pat dublu, matrimonial.

5. Scări de mansardă în armonie cu restul locuinței

În funcție de stilul de amenajare a locuinței, puteți alege și niște scări de acces în mansardă adecvate. Spre exemplu, dacă vă decorați casa în stil rustic, atunci și scările către mansardă vor trebui să respecte același stil decorativ.

6. Mansardă cu tavan expus

Pentru un plus de rafinament, puteți opta pentru construirea unui tavan fals cu look natural, expus, schimbând astfel complet aspectul mansardei voastre. Nu e deloc o muncă simplă, tavanul trebuie refăcut aproape de la zero, dar rezultatul poate fi chiar spectaculos.

7. Dormitor și cameră de baie

Cu ceva inspirație, mansarda poate fi separată prin pereți falși în două compartimente, unul rezervat unui dormitor mai mic, iar al doilea destinat unei băi fără mari pretenții, dar echipată totuși cu facilitățile de bază. Va fi necesară și o reamenajare a tavanului pentru un plus de spațiu, dar ideea merită credit deoarece rezultatul este de-a dreptul încântător.

sursa foto: houseandgarden.co.uk


Lasă un Comentariu...

*