Iluminatul la mansardă – cum să te bucuri de mai mult soare

Lumina poate schimba radical un spațiu. Citește mai multe despre iluminatul la mansardă – cum să te bucuri de mai mult soare.

Cantitatea și calitatea luminii dintr-o încăpere este responsabilă de modul în care ne simțim atunci când ne trezim și dispoziția pe care o avem pe parcursul întregii zile.

Astăzi, avem la dispoziție nenumărate moduri de a ilumina o casă. Totuși, oamenii de știință atrag atenția că nimic nu întrece calitățile luminii naturale. Spre deosebire de cea artificială, lumina naturală scade riscul de apariție al cataractei sau defectelor sistemului vizual, anunță British Journal of Ophthalmology. De asemenea, ea îmbunătățește starea de spirit și furnizează mai multă energie organismului, susține cercetătorul elvețian Mirjam Münch.

Află tot ce trebuie să știi despre iluminatul la mansardă – cum să te bucuri de mai mult soare, dar și de mai multă sănătate în viața ta.

La ce să atragem atenția atunci când vrem să iluminăm o mansardă

Dacă ai o mansardă, e păcat să o folosești ca simplu spațiu de depozitare, în loc să o transformi într-o cameră cochetă. În definitiv, o mansardă este cel mai accesibil și mai rapid mod de a obține un extra-spațiu, fără investiții costisitoare.    

Un pas important în acest demers îl constituie geamurile.

Specialiștii susțin că sunt trei aspecte importante atunci când alegem ferestrele, deoarece ele sunt strâns legate de iluminatul la mansardă – cum te bucuri de mai mult soare și de mai mult confort.

Iată care sunt cele 3 aspecte de care ar fi bine să ții cont:

  • Suprafața vitrată

O suprafață vitrată generoasă pune în valoare mansarda, oferindu-ți un peisaj superb. Dacă o vei amplasa pe acoperiș (lucarnă), vei avea o priveliște spre cerul înstelat. Amplasată convențional, va servi drept punct de legătură între intimitatea casei și mediul exterior. Dimensiunile sale mari, punctează experții, te vor ajuta, de asemenea, să faci economii la facturile de curent electric. În plus, ‘băile de lumină’ naturală te vor binedispune, stimulând secreția de hormoni ai fericirii și vor mări vizual spațiul!

  • Posibilitatea de extindere a spațiului

Actualmente, iluminatul la mansardă se poate face prin intermediul unor soluții inovatoare. Ele ajută la valorificarea spațiului disponibil, deschizându-se și oferindu-le locatarilor un balcon sau o ieșire pe terasă. Prin urmare, luarea în calcul a unei asemenea posibilități asigură atât pătrunderea luminii naturale (cât timp geamul este închis), precum și posibilitatea de a ieși în exterior și a admira o priveliște deosebită (atunci când geamul este deschis).

  • Extra lumină fără extra-pierderi de căldură

Prin ferestrele unei locuințe se pierd de la 10 până la 25% din căldura unei mansarde sau locuințe. Soluția nu este să micșorăm suprafața vitrată, privându-ne de lumina naturală. Dimpotrivă, putem avea facturi mai mici și mai multă lumină, alegând înțelept geamurile. Mai exact, cele mai potrivite sunt ferestrele cu două sau trei foi de sticlă. Pe lângă rezistența la intemperii și, implicit, o durată de viață mai lungă, acestea au performanțe energetice excelente.

 Iluminatul la mansardă – cum să te bucuri de mai mult soare

Proprietarii de mansardă au, spre deosebire de ceilalți, un dublu avantaj când vine vorba de iluminare. Ei pot alege între două tipuri de geamuri specifice mansardelor:

  • Lucarna

Dincolo de supradimensionarea optică a încăperii și aspectul aerisit pe care-l poate oferi o lucarnă, ea vine la pachet și cu un plus de lumină. În plus, dacă optezi pentru o lucarnă VELUX, te poți bucura de până la 2.5 ori mai multă lumină naturală, în comparație cu o lucarnă tradițională.

  • Fereastra cu ieșire pe terasă

Mansarda poate deveni un spațiu mai luminos, mai primitor și mai sigur, dacă apelezi la noile tehnologii. Un exemplu elocvent ar fi terasa VELUX. Grație acestui tip de fereastră ai și mai mult spațiu la dispoziție, precum și acces facil în exterior. Mai mult, prin intermediul unor asemenea ferestre nu compromiți dimensiunea spațiului locuibil.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în domeniu și a găsi inspirație pentru mansarda ta, nu ezita să urmărești pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/velux/.


Lasă un Comentariu...

*