Lasă lumina să intre în baia ta proaspăt amenajată

Fie că tocmai ți-ai luat o casă, fie că vrei să dai o nouă imagine locuinței tale, lumina joacă un rol esențial. Ce relație există între lumină și starea noastră de spirit? Te-ai gândit vreodată că lumina te poate pune într-o “lumină bună” sau, dimpotrivă, te poate transforma într-o persoană morocănoasă, lipsită de chef?

Poate că ai observat deja, că în zilele însorite, oamenii tind să fie mai optimiști și mai energici. Pornind de la o asemenea idee, cercetători din întreaga lume au studiat fenomenul și au tras câteva concluzii interesante.

Lumina din încăpere poate influența atât senzația de căldură pe care o resimțim, indiferent de temperatura reală din camera în care ne aflăm, dar și felul în care ne percepem pe noi înșine.

Cu cât lumina este mai puternică, cu atât resimțim încăperea ca fiind mai caldă și mai primitoare. Pe de altă parte, cu cât e mai multă lumină într-o cameră, cu atât emoțiile noastre devin mai intense și, totodată, pozitive. Ba mai mult, se pare că și nivelul atractivității crește.

Iată de ce, montarea unor ferestre pentru mansardă în camera de baie, este o decizie înțeleaptă. În plus, poți oricând regla cantitatea și intensitatea luminii, alegând rulouri decorative și parasolare, precum sunt cele de la compania daneză, VELUX.

De ce designeri experimentați optează pentru ferestre, când vine vorba de camera de baie?

O opțiune aparent neconvențională, ferestrele din baie sunt mult mai practice decât s-ar părea. Designerii proiectează băile de la mansardă cu ferestre în plan înclinat dintr-un motiv legat mai degrabă de utilitate, decât de estetică și modă.

Dat fiind faptul că baia este de obicei o încăpere relativ mică, ferestrele au grijă să o transforme, optic, într-o cameră largă și spațioasă, creând o iluzie optică.

Până și industria hotelieră a preluat ideea, utilizând-o cu succes. Mai ales că, a face duș într-o încăpere luminoasă, aerisită, cu deschidere spre natură, s-a dovedit a fi și o excelentă metodă terapeutică, extrem de relaxantă și extraordinară.

De ce mansarda este un spațiu potrivit pentru a deveni cameră de baie?

Cei care locuiesc la bloc, trebuie să se conformeze cu un design prestabilit al încăperii. Dacă te numeri însă printre norocoșii care locuiesc într-o casă cu mansardă, atunci poți opta oricând să-ți transformi mansarda în spațiu de locuit și să ai în vedere și o baie.

Cabinele de duș, dar și căzile rotunjite arată foarte bine sub tavanul înclinat. Opțiunea este și extrem de romantică, oferindu-ți șansa să faci o baie direct sub cerul înstelat!

În plus, spațiul îngust de sub acoperiș poate fi utilizat eficient ca spațiu de depozitare, în care să stochezi nu doar nenumăratele produse de igienă/prosoape etc., dar sub care poți să ascunzi, prin intermediul construirii unui perete fals, țevile sau canalele de scurgere.

Nu în ultimul rând, ferestrele de mansardă permit aerisirea și reîmprospătarea încăperii, ceea ce scade riscul de apariție a mucegaiului și a microbilor din baie.

Pentru mai multe detalii despre mansarde, o ofertă personalizată de ferestre de mansardă sau consultanță gratuită, intră pe velux.ro și completează formularul de contact.

Fii la curent cu noutățile pe Facebook și pe Instagram.

 

 


Lasă un Comentariu...

*