Locuința la mansardă – transformă spațiul într-un loc cochet și primitor

Locuințele la mansardă pot fi deosebit de primitoare, eficiente și cu mult mai atrăgătoare decât locuințele convenționale. Spațiul mansardei dispune de elemente structurale cu totul aparte, așa că o locuință la mansardă trebuie să fie numaidecât una plină de originalitate.

Înainte de a trece propriu-zis la amenajare, trebuie să vă gândiți cum anume doriți să organizați spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Cu câteva strategii de amenajare, locuința la mansardă poate fi plină de confort, foarte aerisită și spațioasă.

Iată în rândurile următoare o serie de trucuri care vă pot fi de folos atunci când amenajați propria locuință la mansardă.

  • Optați pentru culori deschise. Un var alb poate fi adesea tot ceea ce aveți nevoie într-o locuință la mansardă. Pereții albi vor acționa ca un fundal neutru și luminos, care vor scoate în evidență toate detaliile arhitecturale. Deși uneori pereții albi creează o atmosferă rece, în cazul unei locuințe la mansardă vor contribui de fapt la o amenajare cât mai echilibrată.
  • Cel mai potrivit plan de amenajare al unei locuințe la mansardă este cel deschis, care presupune renunțarea la compartimentare și abordarea transparenței în întreaga locuință. Altfel spus, toate încăperile vor fi conectate, vor forma un plan deschis și vor comunica între ele. Un hol central poate lega toate spațiile individuale. Cu ajutorul unui astfel de plan, locuința va fi aerisită, deschisă și luminoasă.
  • Camera de zi și bucătăria pot împărți unul și același spațiu. Veți avea de-a face practic cu o suprafață întinsă, pe care va trebui să o organizați pe zone. Trebuie să elaborați un plan al bucătăriei cât mai complet, care să vă permită să gătiți eficient, să aveți toate lucrurile necesare la îndemână și care să nu blocheze circulația. De asemenea, camera de zi va fi amenajată în funcțiile de principalele activități care se vor desfășura aici, precum joaca copiilor, privit la televizor sau citit. O zonă de luat masa este iarăși absolut necesară și poate acționa și ca loc de făcut teme sau ca birou, dacă nu dispuneți de prea mult spațiu.
  • Pentru un aspect primitor și un plus de căldură, contrastați albul pereților cu o pardoseală din lemn. Puteți opta pentru parchet din lemn masiv sau pentru un parchet din stejar, care nu dă niciodată greș în a oferi căldură unei încăperi. De asemenea, dacă mansarda dispune de grinzi de lemn expuse, acestea pot avea același finisaj ca pardoseala, astfel încât să fie susținută continuitatea în toată locuința.
  • Tot pentru a da impresia de spațiu în dormitoare, optați din nou pentru var alb sau cât mai deschis la culoare, pentru piese de mobilier cât mai puține și care îndeplinesc mai multe funcții. Dormitoarele vor avea nevoie numaidecât de un luminator, iar deoseori patul se amplasează sub luminator. 
  • Nu doar în dormitoare veți avea nevoie de luminatoare, ci în toată locuința. În gama de ferestre pentru mansardă Velux veți găsi opțiuni variate care permit pătrunderea luminii naturale și transformă toate încăperile în spații luminoase și primitoare.
  • Pentru că locuințele la mansardă sunt caracterizate de tavan înclinat, cel mai indicat este să optați pentru mobilier cu o înălțime mică și care să fie multifuncțional. De exemplu, puteți opta pentru un colțar extensibil și cu spațiu de depozitare care poate contribui la realizarea unei zone de relaxare, dar care poate fi și foarte util atunci când aveți oaspeți peste noapte. La rândul lor, paturile din dormitor pot dispune de zonă de depozitare. Mai ales în cazul locuințelor la mansardă, este importat să puneți accentul pe depozitare, pentru a menține toate încăperile libere, deschise și fără aglomerație.
  • În cele din urmă, baia în locuințele la mansardă poate fi cu adevărat o oază de SPA. Pentru că ocupă o suprafață generoasă, cada trebuie încorporată în mod eficient. O cadă de colț poate fi cea mai potrivită. Mașina de spălat poate fi ascunsă într-un dulap sau în spatele unei perdele.

Optați în întreaga locuință pentru puține obiecte decorative, dar cu cât mai multă însemnătate, pentru textile deschise la culoare și pentru multe plante care oferă prospețime.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*