Mansardă de vis în cel mai stilat oraș al Italiei, Milano

Milano este cunoscut drept capitala modei, orașul cel mai stilat al Italiei, acolo unde modernismul se îmbină perfect cu liniile clasice, arhitectura urbană te farmecă pe loc iar majoritatea locuințelor sunt amenajate cu mult bun gust. Este și cazul mansardei pe care o vom analiza astăzi, o mansardă în care poți locui chiar tu dacă ajungi la Milano, pentru că este dată spre închiriere turiștilor.

Mansarda are în componența sa un dormitor, o baie, un living tip open space cu bucătărie și spațiu de servire a mesei, dar și o terasă spațioasă, perfectă pentru zilele însorite de vară. Această mansardă ne-a cucerit în primul rând prin decorurile chic și romantice, prin echilibrul cromatic, prin detaliile atent alese și nu în ultimul rând, prin terasa sa. Culoarea predominantă a acestei mansarde este roșul, o culoare atât de frumoasă și în același timp atât de evitată de designerii de interior pentru că este destul de greu să o integrezi în cromatica spațiilor. În cazul de față, designerul de interior a făcut o treabă excelentă și a folosit roșul ca o culoare accent pe care o putem regăsi în cadrul canapelelor din living și în cadrul pereților opuși terasei. Pereții de un roșu aprins funcționează în cazul acestei mansarde în primul rând datorită peretelui de sticlă poziționat în partea lor opusă și care face trecerea pe terasă. Acest perete de sticlă echilibrează roșul aprins și atrage atenția asupra sa, transformând pereții colorați în puncte secundare de interes.

Un alt lucru fermecător în cadrul acestei mansarde este lemnul pe care îl regăsim integrat în cadrul tuturor obiectelor de mobilier. Pentru o coerență la nivel stilistic, s-a optat pentru alegerea pardoselii în aceeași nuanță ca obiectele de mobilier. Pentru un plus de dinamism, s-au ales niște draperii cu un imprimeu liniar pentru ferestrele mansardei, același imprimeu regăsindu-se și în cadrul covorului din living, dar și în pernele decorative.

După cum spuneam, punctul central al acestei mansarde este chiar terasa, plină de flori decorative. Terasa reprezintă acea oază de liniște pe care ți-o oferă mansarda, departe de forfota de pe străzile mici ale Milanului. Pe terasă au fost așezate câteva scaune și o masă, cadrul perfect în care îți poți bea cafeaua în fiecare dimineață. Peretele din sticlă care separă terasa de restul garsonierei a fost extrem de inspirat, fiind un element de modernitate și dinamism.

Urmărește galeria foto cu această mansardă fermecătoare și imaginează-ți cum ar fi să locuiești aici pentru câteva zile!

Mansarda de vis in cel mai stilat oras al Italiei, Milano_1

Picture 1 of 7


Lasă un Comentariu...

*