Mansarda, spațiu ideal pentru camera celui mic

Te gândești că e timpul ca cel mic să aibă propria sa cameră? Mansarda poate fi o opțiune demnă de luat în calcul! Mansarda este un spațiu cu un potențial uriaș, care poate stimula creativitatea copiilor, oferindu-le totodată un spațiu personal în care să-și poată desfășura activitățile. Iată de ce, renovarea mansardei și transformarea ei într-un spațiu pentru camera celui mic este o idee extrem de bună și originală.

De ce mansarda poate fi un spațiu ideal pentru camera celui mic?

În literatură, lumile magice apar de obicei în spațiile cele mai neconvenționale. Un dulap poate duce, de exemplu, spre tărâmul din Narnia. La fel de populare în povești se dovedesc a fi și căsuțele din copac, bărcile cu pânză, care invită la aventură, sau mansarda, pe unde pot pătrunde eroi ca Peter Pan.

Copilul tău merită să aibă propriul său univers magic.   

Dincolo de conotațiile simbolice, mansarda îi poate oferi celui mic și posibilitatea de a explora stelele, prin montarea unor geamuri deasupra pătuțului, de a privi natura, în timp ce-și face temele, sau pur și simplu șansa de a se bucura de o cameră extrem de luminoasă, care să aibă grijă atât de sistemul său vizual, cât și psihologic, fiind bine cunoscute efectele luminii naturale atât în ceea ce privește protecției ochilor, cât și în ceea ce privește starea de bine a organismului.

La ce ar trebui să atragem atenția atunci când vrem să transformăm mansarda într-un spațiu ideal pentru camera celui mic?

Pentru a fi siguri că mansarda este un spațiu ideal pentru camera celui mic, ar fi bine să ne asigurăm din start că sunt îndeplinite câteva condiții:

  • Spațiul este încălzit și răcit corespunzător. Un rol important în acest sens îl joacă ferestrele. Ferestrele de mansardă VELUX oferă aport solar prin faptul că soarele încălzește geamul și, deci, și casa. În plus, alegeți pentru montaj rame de etanșare cu kit de izolare termică inclusă, pentru o etanșare perfectă a acestora în acoperiș.
  • Există suficiente surse de lumină naturală. Lumina este extrem de importantă, generând buna dispoziție și făcându-i pe copii mai puțin mofturoși. Pentru a fi siguri că mansarda unde e amplasată camera celui mic dispune de suficientă lumină, optați pentru ferestrele de mansardă VELUX special proiectate pentru captarea luminii și extinderea priveliștii. Acestea pot fi combinate pe verticală și orizontală, pentru un efect sporit.
  • Copilul se poate bucura de suficient spațiu. Cercetătorii au ajuns la concluzia că o cameră pentru copii n-ar trebui să aibă mai puțin de 10-15 mp. Spațiul cochet din mansardă se potrivește cu nevoile celui mic. În plus, spațiul de sub ferestre poate servi ca spațiu de depozitare a jucăriilor, evitându-se astfel situațiile când, în camera de zi, tronează un munte de jucării.

În ce culori e bine să decorăm mansarda, pentru a o transforma în camera ideală a celui mic?

Psihologii recomandă utilizarea anumitor culori, când vine vorba de camera copiilor, luând în calcul influența pe care acestea o pot exercita asupra celui mic. Astfel, gama cromatică potrivită pentru camera copilului vizează următoarele nuanțe:

  • Verde (calm, relaxare);
  • Albastru (liniște, echilibru);
  • Portocaliu (optimism, energie);
  • Galben (libertate, odihnă).

Lasă un Comentariu...

*