Motive florale la mansardă

Pentru a nu greşi, mai ales atunci când dorim să gândim singuri amenajarea încăperilor de la mansardă, fără a consulta un specialist, trebuie să ţinem seama de anumite reguli, şi anume:

1.     Găsirea unui echilibru între suprafeţele cu motive florale şi cele uni
Nu toate elementele unei încăperi sunt potrivite pentru a fi decorate cu motive florale. Dacă optaţi pentru un tapet cu frunze sau flori, restul elementelor trebuie să fie monocolore: mobilierul, accesoriile (covoare, perdele şi draperii, perne decorative sau tapiţeria, feţele de masă), etc. De exemplu, la mansardă, una dintre cele mai utilizate moduri de a include motive flarale în amenajare este tapetul, de obicei pentru un singur perete, care creează astlfe un punct focal al încăperii. Multe dintre dormitoarele de mansardă sunt decorate cu tapet floral pe peretele de la capătul patului. Acest perete este de cele mai multe ori un fronton sau, oricum, un perete vertical, la care, prin tapetare, se scot în evidenţă liniile de intersecţie cu planurile înclinate ale acoperişului.

Dacă preferaţi să utilizaţi textile cu motive florale pentru accesorii, de exemplu la draperii şi tapiţeria mobilei, este de preferat ca pereţii să rămână uni. Este bine ca elementele monocolore să repete una sau alta dintre culorile prezente în motivul floral – în acest mod designul va fi unificat, iar efectul va fi plăcut ochiului. Cea mai simplă modalitate de a lucra cu motive florale este aceea de a le utiliza la accesorii sau la obiecte de artă (de exemplu, un tablou cu o natură moartă, vaze cu decoraţii de frunze şi flori, colaje cu plante presate etc). Adăugarea unor plante ornamentale reale în ghivece este de asemenea un mod de a sublinia motivul floral selectat.

CONTINUARE – Motive florale la mansardă


Pages: 1 2 3 4 5

Lasă un Comentariu...

*