O altfel de mansardă: capodopera lui Gaudi

Antonio Gaudi a fost un arhitect catalan faimos ce a rămas în istorie pentru stilul său arhitectural unic. Deși mulți specialiști încadrează operele sale de artă într-un stil Art Nouveau, alții consideră că el a creat un nou stil, ce nu a reușit până în momentul de față să fie reprodus de niciun alt arhitect. Gaudi a fost numit de multe ori de colegii săi de breaslă  un ”geniu nebun” sau ”arhitectul lui Dumnezeu”. Cel mai cunoscut monument al său este Sagrada Familia, însă casa Batllo atrage și ea atenția printr-o mansardă unică, excentrică, la fel ca și arhitectul care a proiectat-o.

O altfel de mansarda, capodopera lui Gaudi_1

Picture 1 of 5

Specialiștii susțin că de fapt această mansardă, împreună cu clădirea din care face parte este una dintre cele mai originale și sugestive opere de artă semnate de Antonio Gaudi. Această mansardă este una plină de emoție, un loc în care natura este prezentă prin jocurile de lumini pe care forma și designul mansardei le oferă.

Mansarda are o suprafață de 240 de metri pătrați și o înălțime de peste 3 metri. Gaudi se folosea de foarte multe elemente din natură atunci când își proiecta capodoperele. Astfel, forma mansardei din cazul de față a fost inspirată de forma unui stup, de parabolă întoarsă. Gaudi a folosit mult formele parabolice în construcțiile sale și le regăsim și cazul mansardei din Casa Batllo. Aceste forme poartă numele de arce catenare, concept întâlnit doar la arhitectul Antonio Gaudi. Dacă privim cu atenție mansarda, vom observa cum coloanele care ar trebui să susțină arcul dispar și rămâne în urmă doar arcul, de la pardoseală, până la tavan. Această mansardă este una impresionantă, atât prin istoria pe care o poartă, cât și prin aspectul ei vizual care te cucerește de la prima privire. Unii susțin că mansarda surprinde exact spiritul și frumusețea zonei mediteraneene.

Inițial, mansarda a fost folosită ca spațiu în care se prestau diverse servicii, fiind folosită ulterior ca spațiu de depozitat și de spălat hainele. Astăzi, mansarda este folosită ca o sală superbă de evenimente, în care viitorii miri își pot organiza propria nuntă de vis sau își pot chema invitații la masă. La prima vedere, spațiul nu pare unul extrem de mare, dar el poate găzdui în jur de 100 de persoane.

Așa că, dacă vrei să te căsătorești sau să sărbătorești orice eveniment important din viața ta într-un spațiu cu totul special, poate nu ar strica să iei în considerare această mansardă superbă, mai ales dacă iubești atmosfera de sărbătoare din Spania. Intră în luma geniului nebun Gaudi și bucură-te de această mansardă atipică și impresionantă!


Lasă un Comentariu...

*