Ce se potriveşte mansardei, balconul sau ferestrele?

Amenajarea unei mansarde presupune multe etape, necesită timp şi o oarecare investiţie. De regulă, acest proces se desfăşoară în funcţie de amploarea spaţiului şi de beneficiile pe care le oferă. Odată decişi să amenajaţi podul astfel încât să vă puteţi bucura de un spaţiu suplimentar, trebuie să luaţi în calcul toate aspectele legate de o astfel de transformare şi să vă gândiţi foarte bine cum v-ar plăcea să arate mansarda atât în interior, cât şi pe exterior.


Unele transformări vor permite cu greu reveniri şi modificări ulterioare, presupunând costuri suplimentare şi mult deranj. În această categorie se încadrează aspectul legat de alegerea-balcon sau fereastră.
Înainte de a decide ce preferaţi şi ce s-ar potrivi cel mai bine mansardei dumneavoastră, trebuie ţinut cont de câteva date tehnice, furnizate de către un specialist. Veţi alege cu grijă peretele pe care veţi amenaja balconul, ţinând cont de dimensiuni, poziţionarea geografică, materialele folosite la ridicarea peretelui, elementele din vecinătate şi imaginea de ansamblu a casei. Există riscul ca neţinând cont de aspectul estetic al casei să obţineţi o clădire a cărei imagine totală să fie truncheată de un balcon rău poziţionat.

Dacă peretele permite ataşarea unui balcon, dimensiunile acestuia vor fi proporţionale cu cele ale peretelui. Balconul va trece prin toate etapele de construcţie, acordându-se atenţia necesară izolării termice, fonice şi hidroizolaţiei, astfel încât această modificare să nu pună cu nimic în pericol clădirea. Finisajele şi amenajarea balconului se vor alege în funcţie de specificul întregii clădiri, realizându-se astfel un tablou general frumos şi continuu.
Dacă datele furnizate de specialişti şi contextul locaţiei nu permite amenajarea unui balcon, fie pentru că pereţii sunt prea joşi, fie pentru că balconul ar fi poziţionat chiar lângă coşul de fum sau ar da către spatele casei vecine, atunci ar trebui să optaţi doar pentru ferestre, acestea fiind suficiente pentru a asigura ventilaţia şi lumina naturală. Ferestrele indicate sunt cele destinate strict specificului de mansardă, cu dublă deschidere, tâmplărie adaptată, cu bune proprietăţi izolante şi de ventilaţie. Jaluzelele sau draperiile vor fi alese dintre modelele adaptate perfect acestui tip de fereastră.
Sunt şi situaţii fericite în care largheţea mansardei permite montarea mai multor balcoane, simple sau în prelungirea unei ferestre, caz în care posibilităţile de amenajare a acestora sunt multiple. Pot fi înfrumuseţate cu flori, pot deveni loc de relaxare şi recreere, pe lângă toate, oferind casei şi un aspect frumos, primitor, curat şi continuu.


Lasă un Comentariu...

*