Cum izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior

Izolarea mansardei este esențială, influențând atât confortul, cât și cheltuielile pe care le ai. Află cum izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior.

Mansarda poate fi un spațiu cochet și boem, oferind locatarilor multă lumină naturală și o priveliște superbă. Un lucru poate anihila, însă, toate avantajele sale: izolația deficitară. Realizată incorect, izolația poate scădea gradul de confort din locuință, generând totodată cheltuieli mai mari pentru facturile la încălzire. Evită asemenea probleme. Informează-te cum izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior.

Principalele beneficii ale izolării mansardei

O izolație corectă a mansardei poate veni la pachet cu multiple beneficii. Iată doar câteva dintre ele:

  • Cheltuieli cu până la 25% mai mici pentru producerea energiei termice
  • Buna menținere a locuinței, timp îndelungat, prin evitarea unor probleme precum infiltrațiile, igrasia ș.a.
  • Un mediu înconjurător mai curat, grație reducerii consumului de combustibil necesar încălzirii și, implicit, a noxelor eliminate în aer.

Cum izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior

O bună izolare a mansardei o va transforma într-un loc plăcut, răcoros vara și călduros iarna. În acest sens, trebuie să atragi atenție hidroizolării și izolației fonice a spațiului de sub acoperiș.

Hidroizolarea va apăra casa de posibilele infiltrații și deterioarea acoperișului. Conform experților, cea mai bună izolație termică la capitolul cum izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior este cea multistrat, formată din vată minerală și folie anticondens din PVC. De altfel, cele mai populare materiale pentru izolarea mansardei sunt considerate a fi: polistirenul, vata minerală și fibrele de celuloză.

De cealaltă parte, izolarea fonică va asigura reducerea nivelului poluării fonice, asigurând liniștea familiei tale, atât la propriu, cât și la figurat. Materiale excelente din acest punct de vedere sunt: celuloza, spuma poliuretanică și vata de sticlă.

Pentru o bună izolare fonică și termică totodată, experții atrag atenția că geamurile joacă un rol important. Grație evoluției tehnologice, pe piață există geamuri alcătuite din multiple foi de sticlă, termoizolante, cu garnituri suplimentare împotriva curentului. Găsești asemenea modele calitative și accesibile la Velux. Pe lângă faptul că nu permit frigului să pătrundă în interior, acestea au o izolare fonică suplimentară și sunt ușor de curățat sau nu necesită întreținere deloc. Fii la curent cu ultimele noutăți din domeniu, accesând pagina de facebook a companiei.

3 trucuri cum izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior

În afară de hidroizolare, izolarea fonică și alegerea eficientă a geamurilor pentru mansardă, mai există alte trucuri menite să te ajute să izolezi locuința la mansardă astfel încât să nu pătrundă frigul în interior. Iată care sunt acestea:

  1. Frigul poate fi ținut departe de locuință cu ajutorul draperiilor, jaluzelelor sau a rulourilor decorative

O soluţie perfectă împotriva frigului este montarea draperiilor, jaluzelelor sau a rulourilor decorative la ferestre. Poți îmbina utilul cu plăcutul, alegând modele elegante și frumoase, cum ar fi rulourile decorative din gama Velux.

  1. Utilizează o bandă adezivă pentru uși

Aerul rece poate pătrunde nu doar prin geamurile vechi/necalitative, ci și prin uși. Soluția? Izolează zonele prin care circulă aerul cu o bandă adezivă specială.

  1. Aerisește puțin și des

Pentru a păstra căldura la mansardă în timpul iernii, fără a renunța la aerul curat şi proaspăt, secretul este să aeriseşti puţin și des.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*