Izolarea mansardei – ce materiale folosim?

Pentru o mansardă bine realizată este nevoie de un proiect fiabil pus la punct în cele mai mici detalii. Încă de la începutul lucrării, se va lua în calcul materialul necesar pentru izolație – la interior sau la exterior.

Izolarea mansardeiDe regulă, izolația la interior se face în momentul în care nu mai există posibilitatea izolării exterioare, toate lucrările de finisare fiind terminate. În materialul următor veți afla cum se face izolarea mansardei și din ce materiale puteți alege.

De regulă, construcția unei mansarde în podul casei presupune: casa scării, ziduri despărțitoare, izolare, instalații pentru utilități și, la final, finisajele.

CONTINUARE – Ce materiale folosim pentru izolarea mansardei?


Pages: 1 2 3 4 5 6 7

12 Responses to “Izolarea mansardei – ce materiale folosim?”

Read below or add a comment...

  1. Gheorghisor Mihai says:

    Am o bogata experiența in acest domeniu,cunosc in detaliu aceste tehnologii moderne si recomand tuturor celor care își construiesc o locuința sa beneficieze de confortul deosebit oferit de acestea. Execuția propriu-zisă nu este dificila,dar este necesară o urmărire responsabila si o îndrumare profesionista pentru respectarea întocmai a detaliilor de execuție de către echipele de muncitori care efectuează lucrările…Ati ghicit,…ma autorecomand sa va ajut in încercarea Dvs.de a dobândi o construcție care sa răspundă cerințelor moderne de calitate. Răspund si la tel. 0743325257

  2. La cat de inalti sunt capriorii acestei mansarde din poza in sensul ca au o grosime de minim 20 de cm ar fi ideala varianta izolarii cu fibre de celuloza unde la aceasta grosime de minim 20 cm transferul termic din interior catre exterior sau inver s-ar realiza in minim 12 ore . Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie 0741146358

  3. Adrian says:

    Va pot spune ca si izolarea cu vata minerala are un transfer termic foarte bun daca este realizata corespunzator, pretul fiind unul foarte rezonabil comparativ cu alte materiale.

  4. Stefan says:

    Buna ziua . Am rugamintea sa-mi raspundeti daca meseriasul care mi-a izolat acoperisul in vederea mansardarii podului a procedat corect . Astfel sub astereala de scandura, intre capriori de 10/12cm, a pus polistiren de 2cm pe urma vata bazaltica de 10cm peste care a pus transversal polistiren de 3cm iar pe urma placa de gipscarton . Am citit si in articolele d-voastra ca izolatia cu polistiren in interior nu este indicat iar meseriasul a facut practic un sandvici de polistiren cu vata minerala bazaltica. Multumesc anticipat

    • Buna ziua,
      Izolarea facuta nu este buna, fiindca nu s-au calculat rezistentele termice corectate, din care rezulta grosimea stratului izolator cu importanta decisiva asupra confortului termic si consumului energetic, dar, mai gresita este alegerea materialelor. Polistirenul este material pentru ambalat. Ca izolator, nu permite peretelui sa respire, fapt care poate duce la aparitia condensului si mucegaiului.Putina respiratie a vatei bazaltice a fost anulata de sandviciul confectionat.
      La mansarde, sub astereala-dar nu numai, sunt foarte potrivite termoizolatiile naturale, cum ar fi saltele din :iuta, canepa, placi fibrolemnoase sau fibre din lemn injectate.
      Parerea mea este ca, dintr-o lucrare ca a a dumneavoastra, in care v-ati lasat la alegerea meseriasului, singurul care a castigat a fost numai el, deoarece a incasat manopera, fara sa raspunda de microclmatul realizat, ce va va influenta calitatea vietii d-vs acolo.

  5. Doamne fereste! Sunt atâtea soluții naturale, sănătoase dar mai ales eficiente de nu le poti enumera….si inca se vorbeste de vata minerală si polistiren? Când reveniri cu piciorele pe Pământ?…..că ultimele generatii cam prea ne robotizăm…..ieftin să fie…ca sa avem bani pe medicamente, nu? Placi din fibra de lemn (folosite in Elvetia la casele pasive…si aici vorbim de placi fara adezivi, cu continut ridicat de formaldehidă), saltele din cânepă sau lână de oaie (ultima produsă chiar si in România), placi din stuf, etc…..si pana acum am amintit doar solutiile certificate, dar mai sunt si altele. Toate cele bune tuturor dar mai ales sănătate sa fie.

  6. Foarte utile toate informatiile. Vom tine cont de ele in realizarea proiectelor de design interior pentru mansarda.

  7. Ce parere aveti despre izolatia pe baza de spuma poliuretanica RIGIDA ?

  8. Florin Toth says:

    Buna ziua! Am o intrebare pentru cei care se pricep la treaba asta… Am o mansarda prost izolata. Construcatorul a bagat intre capriori vata de-aia galbena, cate un strat doar, apoi montanti si rigips. Lucrarea e veche, are deja vreo 5 – 6 ani, asa ca imi inchipui ca vata aia s-a tasat deja. Intrebarea este… Trebuie neaparat sa dau jos rigipsul si sa refac izolatia, sau ar fi posibil sa se dea doar niste gauri si sa umplem spatiul cu spuma sau celuloza? Va multumesc anticipat!

Lasă un Comentariu...

*