Izolarea mansardei – ce materiale folosim?

În principiu, mansardele se realizează după câteva reguli de construcție, cunoscute de orice specialist: înălțimea utilă trebuie să aibă 2,30-2,50 m; se va construi un perete delimitator, pentru a crea impresia de „cameră”, nu de „acoperiș”, astfel – pentru o pantă între 20 și 40 de grade, de cel puțin 1,2 m, pentru o pantă mai mică de 20 de grade – peretele trebuie să fie de 1,5 m, iar pentru o pantă de 45 de grade – peretele trebuie să aibă minimum 1 m.

Este nevoie de o izolație realizată ca la carte, pentru a proteja locuința „din acoperiș” de vânt, de ploi, dar și de zgomote. De asemenea, ventilația se va face în parametrii necesari, pentru că mansarda casei este „renumită” pentru acumularea de umiditate. Toate acestea sunt realizate numai cu ajutorul unui specialist – el va ști exact de ce are nevoie acoperișul dvs. pentru a se transforma în locul recreativ ideal.

Pentru ca lucrul făcut bine să dureze toată viața este nevoie de materiale de calitate și de realizarea unei structuri ca la carte. Izolația ajută foarte mult locuința pentru economisirea bugetului la energie electrică, pentru protejarea de temperaturile de afară (când este cald, la mansardă va fi cald, iar când este rece, o mansardă izolată necorespunzător va avea temperaturi scăzute).

CONTINUARE – Ce materiale folosim pentru izolarea mansardei?


Pages: 1 2 3 4 5 6 7

12 Responses to “Izolarea mansardei – ce materiale folosim?”

Read below or add a comment...

 1. Gheorghisor Mihai says:

  Am o bogata experiența in acest domeniu,cunosc in detaliu aceste tehnologii moderne si recomand tuturor celor care își construiesc o locuința sa beneficieze de confortul deosebit oferit de acestea. Execuția propriu-zisă nu este dificila,dar este necesară o urmărire responsabila si o îndrumare profesionista pentru respectarea întocmai a detaliilor de execuție de către echipele de muncitori care efectuează lucrările…Ati ghicit,…ma autorecomand sa va ajut in încercarea Dvs.de a dobândi o construcție care sa răspundă cerințelor moderne de calitate. Răspund si la tel. 0743325257

 2. La cat de inalti sunt capriorii acestei mansarde din poza in sensul ca au o grosime de minim 20 de cm ar fi ideala varianta izolarii cu fibre de celuloza unde la aceasta grosime de minim 20 cm transferul termic din interior catre exterior sau inver s-ar realiza in minim 12 ore . Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie 0741146358

 3. Adrian says:

  Va pot spune ca si izolarea cu vata minerala are un transfer termic foarte bun daca este realizata corespunzator, pretul fiind unul foarte rezonabil comparativ cu alte materiale.

 4. Stefan says:

  Buna ziua . Am rugamintea sa-mi raspundeti daca meseriasul care mi-a izolat acoperisul in vederea mansardarii podului a procedat corect . Astfel sub astereala de scandura, intre capriori de 10/12cm, a pus polistiren de 2cm pe urma vata bazaltica de 10cm peste care a pus transversal polistiren de 3cm iar pe urma placa de gipscarton . Am citit si in articolele d-voastra ca izolatia cu polistiren in interior nu este indicat iar meseriasul a facut practic un sandvici de polistiren cu vata minerala bazaltica. Multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Izolarea facuta nu este buna, fiindca nu s-au calculat rezistentele termice corectate, din care rezulta grosimea stratului izolator cu importanta decisiva asupra confortului termic si consumului energetic, dar, mai gresita este alegerea materialelor. Polistirenul este material pentru ambalat. Ca izolator, nu permite peretelui sa respire, fapt care poate duce la aparitia condensului si mucegaiului.Putina respiratie a vatei bazaltice a fost anulata de sandviciul confectionat.
   La mansarde, sub astereala-dar nu numai, sunt foarte potrivite termoizolatiile naturale, cum ar fi saltele din :iuta, canepa, placi fibrolemnoase sau fibre din lemn injectate.
   Parerea mea este ca, dintr-o lucrare ca a a dumneavoastra, in care v-ati lasat la alegerea meseriasului, singurul care a castigat a fost numai el, deoarece a incasat manopera, fara sa raspunda de microclmatul realizat, ce va va influenta calitatea vietii d-vs acolo.

 5. Doamne fereste! Sunt atâtea soluții naturale, sănătoase dar mai ales eficiente de nu le poti enumera….si inca se vorbeste de vata minerală si polistiren? Când reveniri cu piciorele pe Pământ?…..că ultimele generatii cam prea ne robotizăm…..ieftin să fie…ca sa avem bani pe medicamente, nu? Placi din fibra de lemn (folosite in Elvetia la casele pasive…si aici vorbim de placi fara adezivi, cu continut ridicat de formaldehidă), saltele din cânepă sau lână de oaie (ultima produsă chiar si in România), placi din stuf, etc…..si pana acum am amintit doar solutiile certificate, dar mai sunt si altele. Toate cele bune tuturor dar mai ales sănătate sa fie.

 6. Foarte utile toate informatiile. Vom tine cont de ele in realizarea proiectelor de design interior pentru mansarda.

 7. Ce parere aveti despre izolatia pe baza de spuma poliuretanica RIGIDA ?

 8. Florin Toth says:

  Buna ziua! Am o intrebare pentru cei care se pricep la treaba asta… Am o mansarda prost izolata. Construcatorul a bagat intre capriori vata de-aia galbena, cate un strat doar, apoi montanti si rigips. Lucrarea e veche, are deja vreo 5 – 6 ani, asa ca imi inchipui ca vata aia s-a tasat deja. Intrebarea este… Trebuie neaparat sa dau jos rigipsul si sa refac izolatia, sau ar fi posibil sa se dea doar niste gauri si sa umplem spatiul cu spuma sau celuloza? Va multumesc anticipat!

Lasă un Comentariu...

*