Izolarea mansardei – ce materiale folosim?

Izolarea mansardei cu vată minerală bazaltică

O izolație corectă va ajuta pereții să respire și îi va proteja de umiditate sau de foc. Una din ideile specialiștilor este realizarea unor izolații din vată minerală bazaltică. Acest tip de vată este realizată din rocă bazaltică, cocs și calcar – toate topite, din care se va realiza materia de izolat.

Datorită temperaturilor mari pe care le suportă cele trei componente ale vatei, aceasta este ignifugă, are un rol protector mai mare decât lemnul. Vata poate să fie utilizată în pardoseli, pereți despărțitori sau acoperiș; ea rezistă la solicitări mecanice, dar și la intemperii. Durata de viață a vatei minerale bazaltice aplicate la mansarde moderne este foarte mare, izolează termic și fonic. Într-un cuvânt, zgomotele de afară, fie că sunt realizate de trafic sau de furtună nu se vor auzi atât de puternic, iar temperatura în casă se va menține constantă, nepermițând ca aerul rece sau cald de afară să pătrundă în mansardă.

Dacă veți opta pentru lemn, trebuie să știți că există diverse substanțe care împiedică focul să pătrundă în lemn.

Nu doar lemnul sau stratul de izolat trebuie să aibă protecție la foc, ci și materialele din care este construită casa. Pentru mansarde moderne bine realizate, chiar și cărămida sau zidul din BCA trebuie ales special împotriva focului. La nevoie, astfel de materiale ar putea salva casa, dar și pe cei care locuiesc în ea.

Vata minerală bazaltică duce la apariția mucegaiului sau a igrasie dacă materialele nu sunt de calitate; de aceea, este nevoie de sfatul unui specialist.

CONTINUARE – Ce materiale folosim pentru izolarea mansardei?


Pages: 1 2 3 4 5 6 7

9 Responses to “Izolarea mansardei – ce materiale folosim?”

Read below or add a comment...

 1. Gheorghisor Mihai says:

  Am o bogata experiența in acest domeniu,cunosc in detaliu aceste tehnologii moderne si recomand tuturor celor care își construiesc o locuința sa beneficieze de confortul deosebit oferit de acestea. Execuția propriu-zisă nu este dificila,dar este necesară o urmărire responsabila si o îndrumare profesionista pentru respectarea întocmai a detaliilor de execuție de către echipele de muncitori care efectuează lucrările…Ati ghicit,…ma autorecomand sa va ajut in încercarea Dvs.de a dobândi o construcție care sa răspundă cerințelor moderne de calitate. Răspund si la tel. 0743325257

 2. La cat de inalti sunt capriorii acestei mansarde din poza in sensul ca au o grosime de minim 20 de cm ar fi ideala varianta izolarii cu fibre de celuloza unde la aceasta grosime de minim 20 cm transferul termic din interior catre exterior sau inver s-ar realiza in minim 12 ore . Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie 0741146358

 3. Adrian says:

  Va pot spune ca si izolarea cu vata minerala are un transfer termic foarte bun daca este realizata corespunzator, pretul fiind unul foarte rezonabil comparativ cu alte materiale.

 4. Stefan says:

  Buna ziua . Am rugamintea sa-mi raspundeti daca meseriasul care mi-a izolat acoperisul in vederea mansardarii podului a procedat corect . Astfel sub astereala de scandura, intre capriori de 10/12cm, a pus polistiren de 2cm pe urma vata bazaltica de 10cm peste care a pus transversal polistiren de 3cm iar pe urma placa de gipscarton . Am citit si in articolele d-voastra ca izolatia cu polistiren in interior nu este indicat iar meseriasul a facut practic un sandvici de polistiren cu vata minerala bazaltica. Multumesc anticipat

 5. Doamne fereste! Sunt atâtea soluții naturale, sănătoase dar mai ales eficiente de nu le poti enumera….si inca se vorbeste de vata minerală si polistiren? Când reveniri cu piciorele pe Pământ?…..că ultimele generatii cam prea ne robotizăm…..ieftin să fie…ca sa avem bani pe medicamente, nu? Placi din fibra de lemn (folosite in Elvetia la casele pasive…si aici vorbim de placi fara adezivi, cu continut ridicat de formaldehidă), saltele din cânepă sau lână de oaie (ultima produsă chiar si in România), placi din stuf, etc…..si pana acum am amintit doar solutiile certificate, dar mai sunt si altele. Toate cele bune tuturor dar mai ales sănătate sa fie.

 6. Foarte utile toate informatiile. Vom tine cont de ele in realizarea proiectelor de design interior pentru mansarda.

 7. Ce parere aveti despre izolatia pe baza de spuma poliuretanica RIGIDA ?

Lasă un Comentariu...

*