Ventilația eficientă îți protejează mansarda!

Mansarda este un spațiu extrem de expus factorilor de mediu, dar mai ales umidității sau a condensului. Tocmai de aceea, în momentul în care ne construim o mansardă, specialiștii ne recomandă să ne asigurăm că spațiul este ventilat corespunzător. Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unei ventilații eficiente la mansardă:

  1. Ventilația te scapă de umezeală

Umiditatea este una dintre cele mai frecvente probleme care apar la nivelul unei mansarde. De cele mai multe ori, ea este rezultatul variațiilor de temperatură, a infiltrațiilor de apă de la nivelul acoperișului sau a aerului prea încărcat cu umezeală. Nu îți poți proteja mansarda 100% de umezeală, însă, poți să eviți formarea condesului și implicit a umezelii prin asigurarea unei ventilații eficiente a spațiului adică prin folosirea foliilor anticondens.

  1. Ventilația te scapă de insecte

Dacă structura de rezistență a mansardei este realizată din lemn, nu ar trebui să te surprindă atacul insectelor. Umiditatea atrage după sine scăderea rezistenței lemnului și în timp degradarea sa. În momentul în care lemnul începe să se deterioreze, apar inevitabil și insectele sau rozătoarele. Tocmai de aceea, ar fi bine să te asiguri că spațiul tău este ventilat corespunzător dacă vrei ca în câțiva ani să nu te confrunți cu atacurile insectelor și cu degradarea treptată a structurii de rezistență.

  1. Ventilația te scapă de mucegai

Umiditatea este responsabilă și pentru apariția și dezvoltarea mucegaiului, mai ales în părțile lemnoase ale construcției. În cazurile în care gradul de umiditate este ridicat, aerul încărcat cu umezeală pătrunde chiar și prin foliile anticondens și cauzează formarea și creșterea straturilor de mucegai care nu doar îți deteriorează structura de rezistență a mansardei, ci îți și strică finisajele interioare ale mansardei. Specialiștii recomandă să folosim diverse elemente de ventilații pentru a elimina orice surplus de umiditate.

În concluzie, ventilația este importantă atunci când vrei să eviți problemele care apar frecvent la mansardă, cum ar fi umezeala, mucegaiul sau apariția dăunătorilor. Nu uita că întreaga structură trebuie să fie ventilată corespunzător, nu doar spațiul gol dintre învelitoare și astereală. Ferestrele au un rol important în ventilarea spațiului de la mansardă, motiv pentru care se recomandă să se opteze pentru spații de aerisire mai mici și mai multe în locul celor mai mici. Dacă nu te pricepi foarte bine la construcția mansardei și la asigurarea unei ventilații eficiente, nu ezita să apelezi la un specialist care va ști ce e mai bine pentru mansarda ta.


Lasă un Comentariu...

*