Achiziția echipamentelor profesionale de bucătărie – sfaturi utile

Succesul unui restaurant nu stă doar în servire și atmosferă, ci și în preparatele pe care le oferi clienților tăi, iar cele mai bune preparate se realizează cu ajutorul echipamentelor și utilajelor profesionale și a celor mai buni bucătari. Amenajarea și dotarea unei bucătării a unui restaurant necesită timp și presupune o investiție destul de mare, tocmai din acest motiv, este recomandat să fii informat despre acest subiect și să apelezi la ajutorul unor specialiști vivitrust.ro care să îți proiecteze bucătăria și să o utileze conform nevoilor restaurantului tău. Există câteva lucruri pe care trebuie să le știi și care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii în momentul în care îți amenajezi bucătăria. Iată care sunt acestea!

Echipamentele profesionale ieftine nu reprezintă întotdeauna soluția cea mai bună

Un cuptor de bucătărie HORECA presupune o investiție mult mai mare decât un cuptor pe care îl folosești tu acasă, pentru a pregăti prânzul sau cina, iar dacă în cazul bucătăriei de acasă îți permiți să optezi pentru un cuptor mai ieftin, în cazul restaurantului nu este tocmai indicat. Acest lucru este valabil pentru toate echipamentele profesionale. Un preț mic te poate păcăli și te poate face să crezi că faci o economie de bani importantă, însă pe termen lung, îți poate aduce costuri destul de mari cu reparații, întreținere sau consumul electric. Există multe firme ce îți oferă multiple alternative atunci când vine vorba de prețul echipamentelor profesionale de bucătărie, important este să le alegi pe acelea care îți oferă cel mai bun raport calitate-preț și o eficiență energetică ridicată, chiar dacă investiția inițială pare cam mare. Pe termen lung vei vedea că această variantă este mult mai rentabilă.

Echipamentele ar trebui să fie alese în funcție de zonele de lucru

Dacă alegi să lucrezi cu o companie specializată în proiectarea și dotarea bucătăriilor profesionale, vei vedea că un pas important în realizarea schiței este delimitarea zonelor de lucru și alegerea echipamentelor în funcție de aceste zone. Spre exemplu, vei avea zone de recepție marfă, zone de depozitare a alimentelor, zone de depozitare a preparatelor refrigerate sau congelate, zone de preparare dinamică și termică, zone de montare a mâncărurilor, etc. Fiecare zonă are nevoie de anumite utilaje și echipamente care să ușureze procesul de pregătire al preparatelor, să scadă timpul de preparare și să diminueze riscul accidentelor din bucătărie. O bucătărie ce a fost compartimentată și dotată corect, cu echipamente de o calitate ridicată va fi în care personalul va lucra eficient.

Echipamentele profesionale pot fi cumpărate în leasing

Dacă investiția în echipamentele profesionale este mai mare decât bugetul tău inițial, poți opta pentru varianta de leasing, aceasta fiind din ce în ce mai agreată și pe piața din România. Există antreprenori care au optat pentru un leasing lunar mai ales pentru echipamentele care au o durată de viață medie, cum ar fi acelea pentru zona de preparare dinamică. Mai mult decât atât, unii furnizori oferă și opțiunea de a închiria anumite tipuri de echipamente, deci nu ezita să vorbești cu consultantul tău și despre variantele pe care le ai atunci când vine vorba de dotarea bucătăriei restaurantului și să o alegi pe cea care este cea mai avantajoasă pentru tine.

Achiziția echipamentelor profesionale pentru domeniul HORECA ar trebui să se realizeze cu multă atenție la detalii, împreună cu o persoană specializată în acest domeniu, pentru a te asigura că la final bucătăria ta va fi exact așa cum ți-ai dorit.


Lasă un Comentariu...

*