Ce trebuie să faceți când toaleta se revarsă?

O toaletă care dă pe dinafară este întotdeauna un coșmar chiar și pentru cei mai pregătiți dintre noi. Desigur, ideal este să prevenim această imensă neplăcere, așa că poate vă întrebați ce anume face ca toaletă să se reverse.

Întâi de toate, poate fi vorba de un dop pe canalizare sau de scurgeri. Toaleta se înfundă când obișnuim să aruncăm tot felul de lucruri care nu sunt destinate pentru a fi aruncate în toaletă. O toaletă se poate înfunda chiar și atunci când aruncăm prea multă hârtie igienică, mai ales dacă beneficiem de o fosă septică și nu de canalizare.

O altă cauză poate fi dată de o defecțiune. De exemplu, în cazul în care plutitorul din bazin nu mai funcționează cum trebuie, permite alimentarea permanentă cu apă până în punctul în care apa începe să se reverse. Plutitorul este acel element care determină cantitatea de apă care trebuie să ajungă în rezervor. De fiecare dată când tragem apa la toaletă, apa din rezervor ajunge în vasul toaletei, determinând ca plutitorul să se coboare în timp ce apa se scurge din vas. Astfel, plutitorul deschide supapa de umplere pentru a permite realimentarea cu apă a rezervorului toaletei.

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgeți atunci când toaleta începe să se reverse:

Pasul 1 – Scoateți capacul de la bazinul toaletei, băgați mâna în interiorul rezervorului și ridicați partea inferioară a supapei de umplere sau plutitorul pentru a opri alimentarea cu apă. Ridicați plutitorul pentru a preveni reumplerea toaletei. De asemenea, puteți scoate tubul de reumplere de la supapa de supratensiune pentru a opri alimentarea cu apă a rezervorului. Continuați cu pasul 2, chiar dacă nu puteți finaliza acest pas.

Pasul 2 – Opriți alimentarea cu apă de lângă toaletă. Există de obicei o țeavă în apropierea bazei toaletei prevăzută cu o supapă. Rotiți supapa pentru a opri alimentarea cu apă a rezervorului toaletei. Dacă nu găsiți această supapă sau dacă nu reușiți să o opriți, treceți la pasul 3.

Pasul 3 – Opriți alimentarea principală cu apă a casei. Acesta ar trebui să fie ultimul pas și cel salvator, dacă nu ați putut efectua primii pași. Cu toate acestea, dacă toaleta continuă să se reverse, atunci este posibil să aveți o problemă serioasă de canalizare, situație în care este cel mai indicat să chemați urgent un instalator la domiciliu.

Dacă ați reușit să opriți revărsarea toaletei, luați un mop și curățați excesul de apă din baie. Asigurați-vă că totul este curat și uscat și nu utilizați toaleta și nu trageți apa până când nu sunt efectuate reparațiile necesare.

De asemenea, nu puneți substanțe chimice în toaletă și nu încercați să desfundați toaleta cu o pompă, întrucât ați putea provoca daune suplimentare. Un instalator cu experiență va ști cel mai bine ce este de făcut în situația în care vă aflați. Adesea, substanțele chimice destinate desfundării scurgerilor sunt radioactive sau corozive, așa că pot deteriora toaleta, provocând scurgeri și mai grave.

În momentul în care observați că toaleta se revarsă, respectați doar pașii 1-3 menționați mai sus. Acum nu este deloc momentul potrivit pentru a inspecta țevile conectate la toaletă. Dacă veți deschide o conductă greșită, puteți provoca rapid o inundație.

Ca reguli generale pentru prevenirea înfundării și revărsării toaletei, nu aruncați deșeuri în toaletă, cum ar fi bucăți de lemn, de metal, de sticlă, hârtie, foi, paie din plastic, bețișoare de urechi și alte materiale plastice care vor înfunda în mod inevitabil toaleta. Nu aruncați grăsimi și mâncăruri cu grăsimi în toaletă. Pe parcursul timpului, toate acestea vor forma un strat de grăsime în conducte, conducând rapid la formarea de dopuri. Cu toate că grăsimile se spală ușor, în țevi se vor solidifica și vor crea blocaje.

În cele din urmă, nu aruncați în toaletă șervețele textile sau de hârtie, prosoape de hârtie, produse de igienă feminină, scutece, dischete demachiante, vată sau alte produse care pot provoca un blocaj. Pentru toate aceste lucruri, cel mai bine este să aveți un coș în baie.


Lasă un Comentariu...

*