Cum alegi cartușul potrivit pentru imprimanta ta?

Ți s-a întâmplat vreodată să rămâi fără tuș la imprimantă fix în cel mai nepotrivit moment, când trebuie să printezi un proiect sau un contract nou? Este o situație prin care am trecut cel puțin o dată, iar următorul pas pe care trebuie să îl facem este să căutăm un cartuș potrivit pentru imprimantă. Oferta este destul de variată, mai ales dacă luăm în considerare și tonerworld.ro din care poți cumpăra astfel de consumabile.

Câte tipuri de cartușe pentru imprimantă există?

Dacă nu ai mai cumpărat până acum cartușe pentru imprimantă, ar trebui să știi că există pe piață 3 tipuri de cartușe: OEM sau cele originale, cartușele compatibile și cartușele remanufacturate. Cartușele de tip OEM sunt cele recomandate de specialiști pentru că acestea îți oferă calitatea dorită și contribuie la creșterea duratei de viață a imprimantei. Cartușele compatibile sunt mai ieftine, însă este nu sunt originale, iar acest lucru se va vedea la nivelul calității printului, însă ele pot fi la fel de bune dacă nu ții cont prea mult de acest aspect. Aceste cartușe sunt realizate de companii terțe, care reproduc cartușele originale. Cartușele remanufacturate sunt cele cărora li s-au înlocuit anumite piese pentru a fi reutilizate. În ultimii ani acestea există o tendință de folosire a cartușelor remanufacturate pentru că acestea sunt prietenoase cu mediul.

Un lucru important de menționat este faptul că anumite tipuri de imprimantă sunt proiectate să funcționeze doar cu un anumit tip de cartuș, tocmai din acest motiv, înainte de a cumpăra cartușele de la un magazin fizic sau online, trebuie să te asiguri că știi numărul sau tipul cartușului de care ai nevoie.

Cum afli de ce tip de cartuș ai nevoie?

Se întâmplă de multe ori să pierdem cartea tehnică a imprimantei sau să nu avem un cartuș vechi la îndemână pentru a vedea care este numărul sau tipul de care avem nevoie. Nu trebuie să îți faci griji pentru acest lucru pentu toate informațiile se găsesc în mediul online, în mod special pe site-ul producătorului de imprimantă, acolo unde vei putea căuta mai multe detalii despre imprimanta pe care o deții și cartușul potrivit. Următorul pas este să mergi pe site-ul magazinului online din care vrei să cumperi cartușele, să selectezi compania producătoare și să cauți modelul dorit.

Cartușele de imprimantă diferă și în funcție de randamentul imprimării. Dacă ai o imprimantă pe care o folosești ocazional, atunci un cartuș cu un randament de pagină relativ redus ar trebui să fie suficient. În schimb, dacă printezi zilnic și în cantități mari, atunci va trebui să te orientezi către un cartuș cu randament mai mare. Atât în magazinele fizice, cât și în cele online, poți beneficia de consultanță atunci când vine vorba de alegerea cartușului potrivit pentru imprimanta ta, deci nu ezita să apelezi la acest serviciu dacă simți că nu ești hotărât sau că nu ești sigur de decizia luată. Ai grijă și cum alegi magazinul din care îți cumperi cartușele, mai ales dacă vorbim de unul online. Achiziționează produsele de care ai nevoie doar din locuri sigure, care îți garantează calitatea și în același timp îți oferă și cele mai bune prețuri.

În concluzie, cartușul potrivit pentru imprimanta ta este cel care satisface nevoile imprimantei tale, iar tipul cartușului îl poți alege în funcție de nevoile tale. Cartușele compatibile sau remanufacturate pot fi la fel de bune ca cele originale, dacă ai nevoie doar de un randament mai mare al printării, și nu neapărat de calitate.  Decizia finală îți aparține în totalitate.


Lasă un Comentariu...

*