Cum poți economisi energie cu becurile LED?

Acum, poate mai mult ca niciodată, trebuie să începem să fim cât mai responsabili în privința a ceea ce consumăm, de la apă până la electricitate. Întreaga lume se confruntă cu unele dintre cele mai îngrozitoare probleme, cum ar fi valuri inexplicabile de frig sau de căldură, secetă, incendii și chiar lipsă de hrană în unele țări.

A avea un stil de viață „verde” începe să devină o prioritate de maximă importanță. De câte ori nu ați aruncat mâncarea pe care nu ați reușit să o consumați la timp? De câte ori nu ați spălat doar câteva rufe când ați fi putut să așteptați să adunați o tură completă? De câte ori nu ați folosit temperaturi prea ridicate când ar fi fost suficientă și o temperatură mai joasă? Sau de câte ori nu ați plecat de acasă și ați lăsat în priză încărcătoarele de telefon? Este esențial în aceste vremuri să încercăm să utilizăm cât mai puțină energie.

O modalitate prin care putem economisi energie și pentru a veni în ajutorul pământului, dar și pentru facturi mai mici constă în achiziționarea de becuri LED. Spre deosebire de becurile vechi cu incandescență sau  becurile fluorescente sau cu halogen, becurile LED sunt cele mai eficiente energetic. Cu ajutorul acestor becuri, putem ecomisi energie și putem reduce costurile cu energie electrică, fără să simțim vreo clipă că nu beneficiem de suficientă lumină.

Există o multitudine de modalități prin care putem integra becurile LED în locuința noastră sau la birou. În bucătărie, de exemplu, putem opta pentru benzi LED care se montează simplu și rapid chiar sub dulap, oferindu-ne suficientă lumină pentru a găti sau pentru a face puțină ordine. În living și în dormitoare putem opta pentru lustre LED care emană lumină în mod uniform, iar pe holuri și în băi putem să montăm aplice LED moderne și eficiente.

O altă modalitate ușoară de a diminua consumul de energie este prin instalarea unui comutator de reglare a luminii. Rareori, avem nevoie de lumină puternică, așa că dacă dorim la lăsarea serii o lumină mai mult ambientală, atunci un dimmer ne va permite să ajustăm cantitatea de lumină și să reducem astfel emisiile inutile.

Un viitor verde cu iluminare cu LED

Știați că iluminarea cu LED-uri utilizează cu 80% mai puțină energie decât becurile cu incandescență? Prin urmare, LED-urile ar trebui să fie considerate un element esențial în orice locuință și în orice clădire, indiferent că vorbim de spații comerciale, clădiri de birouri, spitale, școli sau restaurante și cafenele.

LED-urile au un număr mare de beneficii și ar trebui să începem cu faptul că luminează peste 50.000 de ore, ceea ce înseamnă că au o durată de funcționare de 25 de ori mai lungă decât alte tipuri de becuri. Mai apoi, LED-urile produc cu 500% mai multă lumină pe watt. Foarte important este și că becurile LED nu emit radiații UV sau IR semnificative și nici nu conțin mercur.

De asemenea, dispozitivele cu LED-uri sunt prevăzute cu lentile care focalizează lumina într-un model de distribuție egală, economisind astfel energie, deoarece lumina nu este distribuită în direcții inutile. LED-urile nu produc căldură și din nou se poate economisi astfel energie. Există și alte beneficii ale corpurilor de iluminat cu LED-uri, în special beneficii estetice. De exemplu, temperatura culorii poate fi controlată cu precizie.

Cu toate că LED-urile sunt considerate adesea scumpe și pot costa chiar și de 10 ori mai mult decât un bec incandescent, adevărul este că prețul LED-urilor nu trebuie considerat un dezavantaj. Având în vedere durata lungă de funcționare de peste 50.000 de ore și cantitatea imensă de energie pe care o economisesc, se poate afirma cu toată convingerea că becurile LED economisesc sume importante de bani.

În cele din urmă, ținându-se cont de toate beneficiile cu care vin becurile LED, acestea ar trebui să facă parte din angajamentul nostru de a construi un viitor verde.


Lasă un Comentariu...

*