Mansarda ta nu este locuită, iar păsările și-au făcut culcuș acolo? Iată ce poți face

Îndepărtarea păsărilor din mansardă nu este la fel de dificilă sau de complicată cum pare. Presupunând că aveți de-a face cu păsările mici, cum ar fi porumbeii, soluția poate fi foarte simplă.

Este important să scăpați cât mai curând posibil de păsările care se odihnesc la mansardă, deoarece acestea nu sunt doar gălăgioase și murdare, ci și periculoase pentru sănătate, putând transmite boli  cum ar fi encefalita și alte afecțiuni care afectează sistemul respirator uman.

 Pasul 1 – Determinați cum au ajuns păsările la mansardă

Găsirea păsărilor nedorite în mansardă este de fapt o problemă comună în întreaga țară. Crapăturile deschise sau ferestrele sparte din afara casei oferă un punct de intrare binevenit pentru păsări.

Pasul 2 – Capturarea și îndepărtarea

Dacă în prezent nu există păsări în mansardă, dar vrei să previi acest lucru, atunci ar fi indicat să iei măsuri de precauție. Dacă există încă păsări în pod va trebui să le prindeți în siguranță și apoi să le dai drumul. Evitați otrăvurile sau capcanele letale. E drept că păsările pot transmite boli, însă ele nu sunt chiar atât de periculoase, astfel încât să fie omorâte. În plus, ele sunt destul de ușor de manevrat fiind obișnuite cu oamenii.  Pur și simplu umpleți un castron cu semințe și puneți-l într-un loc deschis în interiorul mansardei. Așteptați păsările să vină la castron și să termine semințele. Acum, reumpleți castronul cu mai multe semințe, dar puneți castronul în interiorul unei capcane de cușcă. Când păsările se aventurează spre castronul cunoscut, capcana cuștilor îi va prinde, moment în care îi poți duce afară.

Pasul 3 – Închideți intrările

Dacă locuința are o crăpătură sau există o fereastră spartă, e musai să faci reparațiile de rigoare. Reparând acele găuri, păsările nu mai au cum intra în încăpere. De asemenea, plasele dpentru insecte sunt foarte bune și ele. În plus, nu sunt nici foarte costisitoare și pot fi prinse foarte ușor . Plasa va menține vizibilitatea și fluxul de aer, dar va crea o barieră solidă pentru a păstra păsările departe de mansardă.

Pasul 4 – Prevenirea

Chiar și în afara mansardei, fecalele de pasăre pot fi periculoase pentru sănătatea omului. În plus, ele sunt și inestetice în zone precum acoperișul sau curtea. Pentru a vă extinde protecția împotriva păsărilor, vă recomandăm să utilizați spații și alte bariere pe acoperișuri și proprietăți pentru a le descuraja și mai mult.

Sursă foto:pinterest.com

 


Lasă un Comentariu...

*