Cum se utilizează și se menține un ventilator de mansardă

Un ventilator electric la mansardă, sau un ventilator din întreaga casă, este o alternativă valoroasă la aerul condiționat. 

Ventilatoarele de mansardă sunt ușor de folosit atâta timp cât sunt instalate corespunzător, iar accesul ușor la comutatorul sau la cadranul de operare este ușor. Un ventilator de mansardă necesită o întreținere minimă, ceea ce este un lucru bun, deoarece ventilatoarele de la mansardă sunt adesea dificil de accesat în spații izolate la mansardă.

Răcire naturală. Un ventilator de la mansardă poate fi folosit pentru a vă răci spațiul de locuit ori de câte ori aerul din exterior este mai rece decât aerul din casă. Un ventilator de mansardă atrage aerul prin ferestrele și ușile deschise în timp ce împinge aerul cald din casă prin orificiile mansardelor. Unele ventilatoare de mansardă sunt proiectate cu termostate și pornesc automat când aerul atinge o anumită temperatură. Modelele mai simple ale ventilatoarelor au, în general, întrerupătoare sau cadrane care vă permit să rulați ventilatorul pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi 15 minute.

Operarea unui ventilator mansardă este simplă. Deschideți mai multe ferestre în casă. Deschiderea ferestrelor la cel mai înalt nivel ajută la ventilarea atât a nivelului inferior cât și a nivelului superior, dar uneori scările, ușile și caracteristicile arhitecturale între etaje pot reduce cantitatea de aer. Este esențial să deschideți ferestrele înainte de a acționa ventilatorul, astfel încât să nu puneți stresul pe motorul ventilatorului sau să creați o situație periculoasă care poate duce la evacuarea în locuință a aparatelor de ardere, cum ar fi încălzitoarele de apă caldă. Întoarceți ventilatorul de la mansardă la comutator sau rotiți cadranul în timpul dorit. Dacă ventilatorul are un cadran, acesta va porni probabil când îl rotiți și nu va trebui să răsturnați un întrerupător. Opriți ventilatorul când ați terminat sau lăsați ventilatorul să se oprească singur dacă îl setați să funcționeze pentru o anumită perioadă de timp. Dacă ventilatorul are un termostat, setați-l să apese atunci când spațiul de la mansardă atinge o anumită temperatură.

Întreținere. Un ventilator de mansardă nu necesită întreținere anuală. Potrivit specialiștilor, un ventilatorde  mansardă trebuie să fie lubrifiat la fiecare câțiva ani. Un ventilator de evacuare la mansardă, proiectat să răcească doar spațiul mansardă, nu necesită aproape niciodată întreținerea. Curățarea jaluzelelor ventilatorului care se deschid pentru a elibera aerul cald din casă și spălarea lamelor ventilatorului vă ajută să vă asigurați că ventilatorul funcționează corect. Acestea trebuie curățate la fiecare câțiva ani pentru a elimina praful și murdăria nedorită.

Sursă foto: Angie’s List


Lasă un Comentariu...

*