De ce este necesară folia anticondens la mansardă?

Știai că majoritatea pierderilor de căldură au loc la nivelul mansardei? Mansarda în sine este un spațiu foarte expus factorilor de mediu precum ploi abundente, căderi masive de zăpadă sau vânt puternic. Tocmai de aceea, recomandarea specialiștilor este montarea unei folii anticondens care să elimine pierderile de căldură și să îți asigure un climat confortabil la mansardă.

Folia anticondens, cunoscută și sub numele de folie de difuzie permite evacuarea rapidă a surplusului de vapori care de obicei pătrunde în termoizolația interioară și afectează structura de rezistență a acoperișului dar și finisajele interioare de la nivelul mansardei. De fapt, rolul foliei anticondens este de a proteja structura de rezistență a acoperișului și de a facilita evacuarea rapidă a condensului. Vaporii degajați prin folia de difuzie pot fi evacuați prin partea superioară a acoperișului, mai ales pe timpul verii, dar se pot colecta în jgheab, pe parcursul celorlalte anotimpuri.

Iată care sunt cele mai important avantaje ale foliei anticondens pentru mansarda ta:

  • Protejează termoizolația și asigură un climat optim pe tot parcursul anului
  • Te scapă de probleme precum infiltrații de apă, condens, umiditate și apariția mucegaiului
  • Îți protejează finisajele mansardei
  • Te ajută să te bucuri cât mai mult timp de mansarda ta, crescându-i considerabil durata de viață
  • Te scapă de punțile termice și implicit de pierderile de căldură de la nivelul mansardei

Sfaturi pentru o eficiență cât mai mare a foliei anticondens pentru mansarda casei tale:

  1. Folia anticondens are o eficiență mai mare dacă pe partea interioară a acoperișului se montează o folie barieră împotriva vaporilor.
  2. Înainte de montarea învelitorilor verifică folia anticondens, iar în cazul în care descoperi anumite perforații sau deteriorări la nivelul acesteia, ar fi bine să chemi un specialist pentru a remedia problema.
  3. Niciodată să nu montezi termoizolația mansardei înainte de a monta folia anticondens.
  4. Nu aștepta prea mult timp între montarea foliei anticondens și montarea învelitorilor pentru că în anumite cazuri soarele s-ar putea să degradeze folia anticondens (chiar dacă în mod normal unele folii de protecție au o rezistență mare la razele ultraviolete).
  5. Dacă ai optat pentru niște învelitori de tip șindrile bituminoase, folia anticondens nu mai este chiar atât de necesară, în schimb, folia barieră împotriva vaporilor nu ar trebui să lipsească.

În concluzie, dacă nu vrei să te confrunți cu umezeală și cu infiltrații de apă care ar putea să îți distrugă confortul și climatul de la mansardă, ar fi bine să optezi cât mai repede pentru montarea unei folii anticondens.


Lasă un Comentariu...

*