Ești în căutarea unui nou candelabru? Iată 4 aspecte de luat în considerare

Când vine vorba de alegerea unui nou candelabru, stilul este factorul cel mai important, însă nu trebuie trecute cu vederea nici detaliile mai fine, cerințele de instalare, dar și cât de bine vă va îndeplini cerințele de iluminat. Candelabrul este poate cel mai simbolic corp de iluminat decorativ. Acționează ca o bijuterie pentru orice încăpere, accentuând arhitectura, mobilierul și decorul. Cu atât de multe opțiuni de corpuri de iluminat disponibile, alegerea unui candelabru se poate dovedi copleșitoare. Totuși, iată câteva reguli de design pe care este recomandat să le respectați în alegerea unui candelabru:

Ești în căutarea unui nou candelabruStil

Gama cuprinzătoare de corpuri de iluminat include candelabre care se potrivesc oricărui stil și decor. Dacă preferați să faceți cumpărături online, verificați gama de corpuri de iluminat de pe shopelectrofal.ro, acolo unde veți găsi și toate accesoriile necesare pentru o instalare corespunzătoare. În general, candelabrele care au luminile îndreptate în sus sunt mai tradiționale, în timp ce candelabrele în nuanțe neutre sunt mai formale. Pentru o amenajare mai informală, optați pentru un candelabru ale cărui lumini sunt orientate în jos. În general, finisajele metalice sunt mai formale decât cele vopsite. Pe lângă faptul că un candelabru este foarte decorativ și poate deveni chiar punctul focal al unei încăperi, totodată poate servi și ca lumină de sarcină, asta însemnând că în funcție de cantitatea de lumină pe care o asigură, vă poate asista atunci când lucrați de acasă, citiți sau doar vă plătiți facturile.

Funcționalitate

Dacă un candelabru îndeplinește scopul principal de a fi decorativ, poate deveni punctul focal al camerei, evidențiind frumusețea pieselor de mobilier și a decorului. Dacă, totuși, aveți nevoie și de un corp de iluminat care să vă asiste în timp ce lucrați, candelabrul ar trebui să aibă măcar o parte din lumini orientate în jos. Profitați de flexibilitatea pe care o puteți obține instalând un întrerupător de intensitate. Veți găsi toate articolele necesare pentru instalarea unui dimmer pe shopelectrofal.ro. Pentru o atmosferă relaxată de seară, trebuie doar să reglați intensitatea luminilor.

Dimensiunea

Alegerea candelabrului de dimensiune potrivită este un alt criteriu esențial. Un candelabru prea mare poate copleși încăperea, în timp ce un candelabru prea mic își va pierde din impact. Prin urmare, cel mai recomandat este să alegeți un candelabru care este cu aproximativ 15 cm mai îngust pe fiecare parte decât mai mai mică lățime a mesei. Dacă masa măsoară 110 x 280 cm, atunci lățimea recomandată a candelabrului ar fi de aproximativ 75 de cm.

Cerințe de instalare

În ceea ce privește înălțimea corectă de instalare a unui candelabru, într-o sufragerie, candelabrul ar trebui instalat la aproximtiv 60-70 de cm deasupra mesei. Dacă aveți o sufragerie foarte înaltă, atunci puteți instala candelabrul cu încă 5 cm mai sus. Totuși, în încăperile cu tavan mai jos, candelabrul s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune, deoarece va face ca încăperea să se simtă și mai joasă și înghesuită. Dacă doriți totuși să instalați un candelabru într-o încăpere cu tavan jos, asigurați-vă că îl instalați suficient de sus, astfel încât să nu devină un pericol. Dacă este posibil, instalați-l deasupra unei mesei pentru a evita să intrați cu capul în el și pentru a nu împiedica circulația. Dacă doriți un candelabru pentru baie, asigurați-vă că achiziționați un model care poate fi utilizat în baie sau în condiții de umiditate, deoarece umiditatea este inamicul cablajului electric.

 

 


Lasă un Comentariu...

*