Maximează productivitatea la birou cu lumina potrivită

Poate că nu te-ai gândit la asta, dar să știi că un accesoriu de iluminat corespunzător poate să îți asigure o zi productivă la servici. Indiferent că te gândești la iluminarea potrivită a biroului de la servici sau de acasă, este esențial să te asiguri că lumina de care beneficiezi îți oferă condiții optime de lucru.

Întâi de toate, iluminarea ambientală trebuie să fie suficient de puternică pentru a-ți oferi un spațiu de lucru confortabil, dar nu atât de puternică și de strălucitoare încât să te orbească sau să te împiedice să te uiți spre ecranul computerului. Daca te surprinzi încruntându-te în timp ce citești, scrii sau tastezi, este posibil ca lumina pe care o ai la dispoziție în birou să nu fie tocmai cea mai potrivită.

Dacă biroul tău este amplasat în centrul camerei, ia în considerare utilizarea a două plafoniere cu LED mari pe fiecare parte a biroului sau a patru aplice de perete, montate două câte două de fiecare parte a biroului. Întotdeauna, evită montarea corpurilor de iluminat imediat în fața biroului sau în spatele biroului. De asemenea, este important să nu te axezi doar pe un singur tip de iluminare, ci mai degrabă încearcă să suprapui diferite modalități de iluminare astfel încât să beneficiezi de o lumină corespunzătoare în orice parte a zilei și orice activitate ai desfășura.

Întâi de toate, dacă biroul tău beneficiază de lumină naturală, încearcă să beneficiezi cât mai mult de lumina naturală pe tot parcursul zilei. Întotdeauna, lumina zilei contribuie la productivitate și la confortul ochiului. Încearcă apoi să extinzi confortul oferit de lumina naturală cu ajutorul a diferite tipuri de corpuri de iluminat. Pentru iluminarea ambientală, poți folosi plafoniere sau aplice de perete, pentru luminarea de accent sau pentru a ilumina unele zone sau dulapuri cu arhive și dosare, poți folosi benzi cu LED, iar pentru zona biroului, optează pentru o veioză cu LED.

Dacă ai nevoie de un corp de iluminat elegant, stilat și care oferă o lumină concentrată, încearcă să te orientezi spre veioze cu led. Disponibile în diferite modele și cu fel de fel de opțiuni, o veioză cu LED poate fi un accesoriu elegant, care nu sacrifică nicidecum performanța. Pe măsură ce tehnologia cu LED-uri continuă să avanseze, costurile au scăzut, iar calitatea luminii a crescut dramatic. LED-urile devin rapid sursa de lumină pentru o gamă largă de corpuri de iluminat, inclusiv pentru veioze. LED-urile produc o cantitate semnificativ mai scăzută de căldură decât omologii lor de halogen și incandescenți (1/5 cantitatea de căldură ca halogeni), astfel încât acestea sunt sigure și sunt reci la atingere.

Apoi, dimensiunile mici și difuzarea direcțională a luminii prezintă opțiuni de design unice și avantaje care au inaugurat o nouă eră a designului de iluminat. LED-urile permit elaborarea facilă a lămpilor de birou și a veiozelor , precum și libertatea creativă de design. S-ar putea spune despre multe modele de veioze cu LED că dau dovadă de creativitate și că nu sacrifică deloc funcționalitatea.

Principalul avantaj al LED-urilor constă în difuzarea luminii. Spuneam deja că LED-urile sunt surse luminoase direcționale, ceea ce înseamnă că ele creează un fascicul de lumină spre deosebire de becurile fluorescente, cu incandescență și cu halogen care proiectează lumina în toate direcțiile. O veioză cu LED amplasată pe biroul tău îți va oferi o lumină concentrată chiar acolo unde dorești tu, nu te va obosi cu strălucirea ei, nu va fi orbitoare și nu-ți va deranja nici colegii de birou.

Mai apoi, LED-urile sunt proiectate să dureze 50.000 de ore fără să trebuiască să fie înlocuite. O lampă folosită timp de 5 ½ ore pe zi va dura peste 25 de ani fără să înlocuiești becul. În aceeași perioadă de timp, ar trebui schimbate aproximativ 50 de becuri incandescente sau aproximativ 13 becuri cu halogen.

Deși unele veioze cu LED și lămpi de birou pot fi puțin mai scumpe decât omologii lor clasici, veiozole și lămpile cu LED te ajută să faci economii semnificative asupra costurilor anuale de energie. Veiozele cu LED utilizează doar o fracțiune din energia electrică pe care o utilizează lămpile cu halogen, astfel încât te ajută să economisești bani și energie. Mai presus de toate, pe măsură ce costurile de energie electrică cresc de la an la an, cei care beneficiază de o veioză cu LED nu vor fi așa de afectați.

 

 


Lasă un Comentariu...

*