De la aplice de perete, plafoniere, lămpi de podea și pandantive, opțiunile de iluminare a locuințelor noastre sunt mai multe ca oricând. Interioarele moderne nu se mai bazează pe un singur corp de iluminat, ci îmbină cu armonie și funcționalitate mai multe corpuri diferite de iluminat, care să asiste activitățile unei familii. Dacă un candelabru oferă lumină generală, atunci o lampă de masă poate fi de mare ajutor la citit sau în timpul lucrului, iar o aplică de perete poate pune în evidență un tablou sau un portret de familie. Cu atât de multe opțiuni de iluminat, ne putem bucura de locuințe practice, funcționale, confortabile și primitoare.
Când se folosesc aplicele de perete?
În mod tradițional, aplicele erau folosite pentru a oferi iluminare de accent, asta însemnând că aplicele erau montate exact acolo unde se dorea să se evidențieze un anumit element, cum ar fi o bibliotecă, un șemineu, intrarea în hol sau un tablou. În continuare, aceste zone sunt excelente pentru montarea unei aplice, însă specialiștii în design interior sunt de părere că aplicele pot fi utilizate în moduri și mai creative. De exemplu, aplicele pot fi montate din metru în metru în fiecare încăpere. Nu este o idee foarte ușor de pus în aplicare, însă arată grozav, asigură o cantitate substanțială de lumină și chiar pot înlocui o lustră. În loc să montați o lustră sau o plafonieră mare în centrul camerei, puteți instala aplice din loc în loc care aproape că reproduc o fereastră de mari dimensiuni. Puteți pune această idee în aplicare în încăperile mai întunecate, cum ar fi un subsol care a fost transformat în spațiu de locuit sau într-o casă în care tavanul este prea înalt pentru corpuri de iluminat tradiționale. În plus aplicele economisesc foarte mult spațiu. Din acest motiv, aplicele înlocuiesc veiozele de pe noptiere, contribuind la mai multă funcționalitate, dar și la eleganța dormitorului. Verificați gama de aplice de perete a magazinului shop.electrofal.ro, de unde puteți achiziționa corpuri de iluminat pentru întreaga locuință. Aplicele sunt printre cele mai recomandate corpuri de iluminat deoarece adaugă și interes arhitectural. Când le montați, încercați să vă lăsați dirijați de celelalte elemente arhitecturale din încăpere, cum ar fi înălțimea ferestrelor sau deschiderea ușii pentru a vă asigură că aplicele vor veni în continuarea liniilor care există deja în arhitectură.
Candelabre sau pandantive?
Atât candelabrele, cât și pandantivele sunt suspendate de tavan, dar prezintă câteva diferențe majore. Puteți explora o gamă completă de candelabre și pandantive pe shop.electrofal.ro pentru a vă decide dacă aceste corpuri de iluminat își au locul în amenajarea pe care v-o doriți. În general, pandantivele sunt folosite pentru aplicații comerciale. Un pandantiv poate deține un singur soclu de bec, o siluetă mai modernă și adesea atârnă de o tijă, de o sfoară sau de un lanț. În schimb, candelabrele amintesc de vremurile preelectrice, când lumânările erau folosite ca sursă principală de iluminare. Pe atunci, candelabrul se instala deasupra unei mese sau la intrare. În continuare, candelabrele au farmecul lor, însă cei care doresc amenajări mai moderne, preferă să monteze mai multe pandantive deasupra unei mese în locul unui singur candelabru. Fie că optați pentru un pandantiv, fie pentru un candelabru, nu uitați să luați în considerare înălțimea tavanului. Este indicat să montați aceste corpuri de iluminat la aproximativ 80 de cm deasupra mesei și la aproximativ 1-1,5 m deasupra insulei sau blaturilor de bucătărie.
O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.