Sfaturi pentru prevenirea problemelor de ventilație la mansardă

Ventilația slabă permite formarea condensului în pod, ceea ce duce la mucegai și mucegai. Montajul ventilatorului instalat incorect, totuși, creează un set propriu de probleme. Iată câteva metode diferite de ventilare a mansardei și pași pentru întreținerea corespunzătoare.

Ventilatoarele de la mansardă sunt ventilatoare sau ventilatoare mici, care sunt amplasate fie pe acoperiș, fie pe vârful acoperișului de pe partea laterală a casei. Ventilatoarele mansardate permit fluxul de aer prin pod, ceea ce este extrem de important din diverse motive.

Temperaturile în mansardă ajung la extreme atât iarna, cât și vara. Oricine se urcă la mansardă în timpul iernii sau al verii a experimentat acest lucru. La vârful căldurii de vară, o temperatură la mansardă se poate ridica cu ușurință peste 100 de grade.

Ventilatoarele de mansardă vor elibera o mare parte din această căldură și vor permite ca fluxul de aer să răcească în mod natural podul. În timpul iernii, nevoia de ventilatoare mansardă are mai mult de a face cu umiditatea decât frigul. Umiditatea într-o mansardă îl poate afecta din cauza deteriorării materialelor de izolație și a putregaiului de lemn.

Cărămizi de aer

Cărămizile de aer permit o structură prin care se poate respira, dar dacă suferă daune, sunt blocate de  plante sau sunt infestate cu insecte, ele devin mult mai puțin eficiente. Pentru a împiedica acest lucru, verificați-le în mod regulat. Pentru a le curăța, curățați conductele de curățare prin găuri. În cazul unei probleme, asigurați-vă că le înlocuiți.

Izolație

Izolarea mansardei poate reduce considerabil facturile de încălzire. Dacă este instalată incorect, puteți reduce eficiența sistemului de ventilație. Indiferent dacă utilizați o izolație bună sau un material izolant slab în pod, aveți grijă să nu acoperiți niciun orificiu care permite aerului să circule în spațiu. Aceleași reguli se aplică și barierelor de umiditate.

Ferestrele

Luminile și ferestrele sunt o metodă eficientă de ventilație la mansardă, dar ele sunt adesea neglijate din mai multe motive. Dacă cadrele de fereastra de la mansardă au fost închise, luați în considerare deschiderea acestora. Dacă vă îngrijorați de siguranță, montarea unei pârghii va permite doar deschiderea acesteia la o anumită distanță. În acest fel, aerul încă mai poate circula, dar nimeni nu poate intra sau ieși prin fereastră. Deschiderea unei ferestre pentru o perioadă scurtă de timp poate îmbunătăți în mare măsură ventilația.

Gurile de ventilație

Verificați gurile de ventilație de  la mansardă. Dacă acestea sunt deteriorate, insectele, păsările și alte animale mici se pot instala în casă și pot provoca blocaj. Dacă gurile de aerisire se află la nivelul podelei în pod, mai degrabă decât în sus pe perete, asigurați-vă că acestea nu sunt acoperite de nicio izolație.

Ventilator extractor

Un ventilator extractor este un alt mod de ventilare a mansardei. Unele soiuri au un senzor, permițând ventilatorul să se cupleze automat când temperatura atinge un anumit nivel reglabil. Sunt alimentate electric.

Sursă foto: pinterest.com

 

 


Lasă un Comentariu...

*