Spațiul de sub fereastră: folosește-l pentru depozitare

Încă te mai gândești ce să faci cu spațiul de sub fereastra de la mansardă? Transformă-l în cel mai cool spațiu pentru depozitare. Mansardele sunt un spațiu boem, dar și un spațiu cu un imens potențial de depozitare a lucrurilor.

În majoritatea locuințelor, transformarea spațiului de sub fereastra mansardei într-un spațiu de depozitare este posibil fără o verificare prealabilă din partea specialiștilor, deoarece arhitecții și proiectanții iau în calcul, din start, o atare posibilitate, astfel încât scurgerile de apă sau rezistența pardoselii nu mai constituie o problemă.

Ce am putea depozita în spațiul de sub fereastra mansardei?

Spațiul de sub fereastra mansardei se poate dovedi extrem de util pentru păstrarea unor lucruri precum ar fi cărțile, amintirile din vacanță, încălțămintea sau diverse haine, putând astfel deveni:

 • O mini-bibliotecă
 • O mini-debara
 • Un mini cabinet de curiozități/suvenire.

Ce ar trebui să luăm în calcul atunci când ne gândim să utilizăm spațiul de sub fereastra mansardei pentru depozitare?

Există câteva detalii de care merită ținut cont, atunci când ne gândim să profităm la maximum de spațiul oferit de mansardă, utilizând zona de sub fereastră pentru a depozita lucruri. Printre detaliile care ar trebui luate în calcul sunt:

 • Temperatura de la mansardă

Dacă intenționezi ca spațiul de la mansardă să fie o cameră în plus, unde să poți păstra în stare bună lucrurile care nu au utilizare zilnică, este necesar ca el să fie bine ventilat și iluminat, dar și bine izolat, deoarece, dacă mansarda este bine izolată, n-ar trebui să existe probleme în ceea ce privește fluctuațiile de temperatură.

Ca să stai liniștit din acest punct de vedere, atunci când montezi ferestrele de mansardă, ai în vedere și produsele adiacente pentru montaj, care izolează și sigilează perfect fereastra ta în acoperiș. Fie că alegi ferestre VELUX din gama Standard, Standard Plus sau Premium de la VELUX, alege pentru montaj și kitul de izolare termică. Acest produs ajută să păstrezi iarna căldura în interior, deoarece previne formarea marginilor reci si, astfel, a condensului. Cu alte cuvinte, vei menține un confort mai bun deoarece temperatura suprafeței interioare în jurul ferestrelor este mai mare.

Ca să eviți supraîncălzirea din timpul verii, poți să accesorizezi fiecare fereastra cu un rulou exterior parasolar al cărui efect este acesta, de reducere a căldurii.

Astfel, nu va mai trebui să vă faceți probleme în ceea ce privește lista de obiecte “sensibile” la fluctuațiile de temperatură precum:

 1. Aparatele de uz casnic/electronice;
 2. Colecțiile speciale de timbre, monede, reviste, vinuri etc.
 3. Instrumentele muzicale. Fluctuațiile de temperatură pot afecta forma și funcțiile instrumentelor muzicale.
 4. Ultimul lucru pe care și-l poate dori cineva este mucegaiul, iar acesta își găsește cu ușurință drum spre hainele depozitate în condiții improprii, timp de mai multe luni.
 5. Cărți, fotografii și documente. Cărțile, și toate obiectele din hârtie, trebuie păstrate la temperaturi cuprinse între 16 -20 de grade. Altfel acestea se pot deteriora.
 • Accesul la spațiul de depozitare din mansardă

Dacă doriți să utilizați în mod constant mansarda și obiectele depozitate în ea, asigurați-vă că accesul la mansardă se face simplu și rapid.

Câteva sfaturi pentru cei care își doresc să transforme spațiul de sub fereastră într-unul de depozitare

 1. Cutiile de plastic vor împiedica pătrunderea umidității și deteriorarea obiectelor depozitate.
 2. Aveți grijă să nu blocați orificiile de ventilație atunci când vă construiți spațiul de depozitare sub fereastra de la mansardă.
 3. Pentru a evita pătrunderea unei lumini prea puternice, care poate decolora lucrurile depozitate sub fereastra de la mansardă, e bine să folosiți rulouri opace. La VELUX găsiți 24 de modele și culori diferite de rulori opace.

Lasă un Comentariu...

*