Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Un muzeu pe care nu trebuie să-l ratezi

Clădirea Muzeului de Istorie Naturală din Londra, reprezintă un model extraordinal al celor mai impozante construcţii din lume. Imaginea unui castel victorian, clădirea care găzduieşte Muzeul de Istorie Naturală din Londra, are un farmec aparte şi este dovada folosirii şi speculării unei clădiri la maxim. De la intrare până la spaţiul de sub acoperiş, muzeul oferă vizitatorilor adevărate spectacole în care aceştia sunt purtaţi în cele mai îndepărtate timpuri, în cele mai puţin ştiute locuri şi pot vedea exponate de o mare valoare, pornind de la animale, plante, minerale, până contexte geologice şi istorice, mulaje de fosile şi schelete ale omului preistoric.

Muzeul de Istorie Naturală
Muzeul de Istorie Naturală din Londra este unul dintre cele mai vehi muzee din lume. A fost construit în anul 1860, fiind compus din trei muzee: Exhibition Road, Science Museum şi Victoria and Albert Museum.
Este localizat pe Cromwell Road şi poate fi vizitat zilnic între orele 10:00 – 17:50.

Muzeul Natural de Istorie Londra

Picture 1 of 5

Istoria muzeului
Iniţial, muzeul a fost reprezentat de o singură colecţie aparţinând lui Sir Hans Sloane, oferită în anul 1753, către Brish Museum. Medicul Sloane era cunoscut pentru interesul său faţă de curiozităţile naturale, acestea fiind baza pe care s-a format ulterior Muzeul de Istorie Naturală. O a doua donaţie a sosit din partea botanistului Joseph Banks, moment în care conducerea British Museum decide că toate aceste preţioase exponate au nevoie de un loc special. Astfel, din anul 1883 exponatele au fost mutate în noua locaţie, clădirea Waterhouse, iar din anul 1963 funcţionează ca un muzeu de sine stătător, separat de celebrul British Museum.

Arhitectura clădirii
Clădirea impozantă atrage turiştii, nu doar prin bogăţia cuprinsă între zidurile acesteia, ci şi prin aspectul victorian deosebit. Clădirea aste dominată de turnuri înalte şi spiralate, iar faţada este inspirată după intrarea într-o peşteră din vestul Scoţiei. Tehnicile epocii victoriene amprentează întreaga construcţie, acestea presupunând folosirea unei structuri armate. Acestă structură solidă este manscată de faţade impunătoare, din terra cotta. În interior, clădirea îşi pune la dispoziţie întregul spaţiu, astfel încât exponate de o valoare incontestabilă sunt repartizate de la intrare, până în cele mai interesante locuri de la etaj. Parte dintre tavane sunt acoperite cu panouri decorate în relief cu plante din toate colţurile lumii.

Colecţia Muzeului de Istorie Naturală
Muzeul de Istorie Naturală din Londra deţine peste 70 de milioane de exponate care urmăresc evoluţia vieţii pe Pământ. Departajarea exponatelor este făcută în funcţie de specificul acestora în circuitul vieţii pe Pământ.

Dinozaurii
Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, colecţia scheletelor de dinozauri reprezintă cea mai mare atracţie a muzeului. Încă de la intrare, în sala centrală se poate admira scheletul unui Diplodocus, iar sala Dinozaurilor pune la dispoziţia vizitatorilor schelete în mărime naturală.

Mamiferele mari
Vizitatorii sunt impresionaţi de un exemplar enorm de balenă albastră, suspendată de tavanul solid, de asemenea, fiind fascinaţi şi de uriaşii elefanţi.

Geologia
O parte importantă este destinată geologiei, vizitatorii putând admira minerale şi pietre. Muzeul oferă simulări şi mici spectacole care prezintă diverse fenomene naturale, fascinând privitorii prin autenticitatea acestora. Pământul în diverse transformări, un cutremur, sunt simulări care au rolul de a demonstra schimbările prin care trec oamenii şi natura, subliniind strânsa legătură dintre aceştia.


Lasă un Comentariu...

*