Alege rulouri opace pentru un somn liniștit

Lumina se poate dovedi un adevărat dușman al somnului, tot astfel cum rulourile opace se pot dovedi cei mai buni prieteni ai acestuia.

Un somn liniștit este esențial pentru menținerea sănătății. Tulburările de somn pot duce la insomnii sau diverse boli, influențându-ne atât emoțional cât și fizic. Somnul insuficient este strâns legat de scăderea capacității noastre de a fi atenți, de a memoriza date, a lua decizii, ba chiar de a reacționa în timp util la diverși stimuli din exterior.

O acțiune simplă, dar extrem de utilă în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime pentru un somn liniștit, fără întreruperi, este achiziționarea unor rulori opace pentru geamurile ferestrelor.

Cum poate lumina să ne influențeze somnul?

Pe timpul nopții, sursele de lumină se pot dovedi la fel de inconfortabile ca bobul de mazăre din poveștile lui Andersen. Și asta pentru că, organismul nostru se pregătește de somn în funcție de semnalele pe care le primește, cele mai importante în acest sens fiind alternanța lumină-întuneric.

Lumina artificială care prelungește la nivel psihologic durata zilei, la fel ca și publicitatea stradală capabilă să transforme noaptea într-o continuă zi, împiedică organismul să producă melatonină – un hormon supranumit și “aliatul somnului”, secretat odată cu lăsarea întunericului.

Melatonina este esențială în ceea ce privește pregătirea corpului pentru somn.

Ea împiedică hormonii energetici să fie activi, inhibă activitatea conștientă a creierului și, implicit, capacitatea acestuia de a se gândi/concentra, încetinind totodată funcțiile inimii și ale celorlalte organe, astfel încât activitatea fizică să nu mai fie posibilă.

Pentru a ne asigura că organismul nostru secretă suficientă melatonină, trebuie să avem grijă ca în încăperea în care dormim să fie întuneric deplin.

Firește, draperiile ar putea fi o alternativă. Însă trebuie să ținem cont că și cea mai mică rază de lumină poate întrerupe glanda pineală din producția de hormoni ai somnului, afectând astfel somnul. Iată de ce, utilizarea rulourilor opace se dovedește a fi cea mai sigură și eficientă alegere.

De ce rulourile opace pot fi catalogate drept cei mai buni prieteni ai somnului?

Dacă mansarda ta are ferestre VELUX, află că și pe acestea se pot monta rulouri opace. Este esențial ca să fie tot VELUX, pentru că doar acestea se potrivesc acestor ferestre.

Iată beneficiile acestora:

  • Rulourile opace pot face întuneric în orice moment al zilei, fiind astfel ideale pentru familiile cu copii, sau pentru persoanele care muncesc în ture și nu au un orar fix de somn.
  • Rulourile opace sunt ușor de folosit. Ele glisează pe șine laterale; o simplă mișcare a mâinii poate face noapte sau zi în cameră, în funcție de doleanțe.
  • Rulourile opace pot constitui un element de design. Dincolo de utilitatea lor, rulourile opace VELUX pot atrage și privirile vizitatorilor, înveselind camera, decorând-o. Aveți de unde alege; sunt 24 de culori modele de rulori opace VELUX, în culori uni sau cu diverse ornamente/desene. Indiferent de culoarea aleasă, rulourile opace VELUX controlează complet lumina, deoarece materialul este dublat pe exterior cu o folie de aluminiu prin care este imposibil ca lumina să treacă.
  • Rulourile opace îi pot ajuta pe copii să adoarmă mai repede. VELUX a luat în calcul energia și pofta de joacă a micilor exploratori și a scos pe piață modele de rulouri opace cu personaje din desene animate, care s-au materializat în Disney &VELUX Goodnignt Collection. Astfel, picii se vor grăbi nu doar la joacă, ci și la somn.

Cu VELUX, un somn sigur începe cu investiții sigure. Prețul rulourilor opace VELUX pornește de la doar 241 de lei fără TVA!


Lasă un Comentariu...

*