Cum alegem ferestrele de la mansardă

Ce rol joacă ferestrele de la mansardă?

Când vine vorba de spațiul de la mansardă, ferestrele de aici joacă două roluri de bază:

  • Rolul de ventilare

Ventilarea este un aspect demn de luat în calcul atunci când se proiectează o mansardă. Ea ne ajută să evităm, în viitor, eventuale probleme legate de fluctuațiile de temperatură sau apariția mucegaiului. Mai ales că, indiferent dacă mansarda servește drept dormitor, baie sau bucătărie, atât dormitul, cât și duşul sau gătitul cresc nivelul de umiditate. Iar o calitate scăzută a aerului din interior ne afectează puternic starea de sănătate.

E bine să știți că unele companii propun ferestre de mansardă inteligente, care pot fi controlate prin intermediul unei telecomenzi. Astfel, proprietarii le pot deschide sau închide cu o singură atingere a tabletei de control. De asemenea, pe piață, inclusiv cea din România, găsiți ferestre cu clapetă de ventilare sau fantă de aerisire. Aceasta asigură ventilația încăperii chiar și cu fereastra închisă!

  • Rolul de iluminare

Mansardele sunt, adesea, spații mici. Lumina este, într-un atare context, esențială. Pe lângă faptul că ne facilitează activitățile și alungă depresia, ea poate de asemenea să mărească optic spațiul. Deloc întâmplător, în ultimii ani, tot mai multe companii oferă ferestre de mansardă cu suprafața vitrantă (de sticlă) majorată din contul ramei de protecție.

Dacă urmărim rolul de iluminare, atunci la întrebarea: Cum alegem ferestrele de la mansardă, designerii și arhitecții recomandă utilizarea mai multor ferestre. Cei care optează pentru ferestre cu operare de sus se pot bucura oricând de o priveliște minunată, fie că stau așezați sau în picioare. Totodată, o asemenea fereastră este uşor de folosit – chiar dacă mobilierul este amplasat dedesubtul ei. Cei care vor însă o maximizare a cantității de lumină naturală, sunt sfătuiți să aleagă o fereastră cu operare în jos.

Merită știut și că ferestrele de mansardă culisante în plan vertical crează senzația de înălțime, în timp ce ferestrele de mansardă culisante în plan orizontal orizontal – de lățime.

 


Pages: 1 2 3

Lasă un Comentariu...

*