Cum transformi mansarda într-un loc de hobby

Știai că spațiul locuit poate avea o influență directă asupra creativității? Află cum transformi mansarda într-un loc de hobby, care să-ți pună în valoare toate calitățile.

Mansardele sunt un spațiu extrem de versatil. Tocmai de aceea, pot fi transformate, cu ușurință, în orice tip de încăpere de care ai nevoie: dormitor, bucătărie, cameră de baie, birou sau chiar un loc de hobby. Dacă îți surâde ultima idee, atunci acest articol este pentru tine. Descoperă cum transformi mansarda într-un loc de hobby, la ce aspecte trebuie să atragi atenția în mod special și unde găsești cele mai bune materiale pentru acest gen de proiect.

2 detalii inedite despre legătura dintre locuință și creativitate

De-a lungul ultimilor ani, s-au întocmit diverse cercetări legate de relația care există între un spațiu locuit și starea de spirit sau creativitatea locatarilor. Unele rezultate s-au dovedit de-a dreptul surprinzătoare. Iată 2 detalii despre legătura dintre locuință și creativitate, care îți vor servi drept motiv suplimentar să te interesezi cum transformi mansarda într-un loc de hobby:

  1. Oamenii generează mai multe idei și descoperă mai rapid soluții la problemele lor, atunci când sunt acasă

Oamenii de știință au descoperit dovezi clare că designul familiar al casei este strâns legat de o gândire creativă și de îmbunătățirea activităților mentale.

  1. Spațiul nostru mental se află în strânsă legătură cu percepția noastră asupra spațiului fizic

S-a constatat că există o legătură între spațiu și deschiderea noastră față de ideile noi. Mai exact, un spațiu perceput ca fiind generos stimulează imaginația.

3 trucuri la capitolul: cum transformi mansarda într-un loc de hobby

Deoarece spațialitatea este strâns legată de creativitate, e foarte important ca extra-spațiul de la mansardă, transformat într-un loc de hobby, să fie perceput ca unul generos. Nimic mai simplu, anunță designerii. Iată 3 trucuri utile, care să te ajute în acest proces:

  1. Alege geamuri cu suprafețe generoase

Cea mai obișnuită metodă de extindere a spațiilor este deschiderea spre exterior cu ajutorul ferestrelor. Ele oferă multiple avantaje: o bună aerisire a încăperii, pătrunderea luminii naturale și priveliști magnifice.

Dacă aerul răcoros stimulează funcționarea creierului iar lumina naturală mărește vizual încăperea, peisajele s-au dovedit a fi esențiale pentru alungarea anxietății și încurajarea creativității. O spun atât studii efectuate în Anglia, cât și în Vancouver.

Pentru mansardă, o opțiune excelentă ar fi lucarnele. Ele te vor ajuta să optimizezi controlul luminii, al ventilației și al cantității de lumină naturală necesară. În plus, dacă optezi pentru lucarnele VELUX, vei avea parte de 2.5 ori mai multă lumină decât în cazul lucarnelor tradiționale. Asta înseamnă de 2.5 ori mai multă creativitate și un loc de 2.5 ori mai aerisit și mai spațios, perfect pentru a-ți desfășura hobby-ul. Iar atunci când vrei să iei o pauză, poți apela la rulouri sau parasolare VELUX. De altfel, poți afla mai multe idei utile pentru mansarda/locuința ta, urmărind: https://www.facebook.com/velux/.

  1. Pictează pereții în culoarea potrivită

O culoare aleasă cu grijă te poate ajuta să creezi senzația unei camere largi. Designerii recomandă nuanțele de albastru sau verde. Motivul? Optic, nuanțele reci par să dilate camera, în timp ce nuanțele calde, precum portocaliul sau roșul, s-o contracte.

  1. Folosește decorațiuni

Un alt mijloc de a induce starea de spațiu și distanță sunt piesele decorative sau lucrările de artă care surprind spații deschise sau sugerează locuri îndepărtate. Fie că optezi pentri fotografii din propriile călătorii, diverse postere, articole cu imprimeuri exotice sau artefacte culturale, toate se pot dovedi utile pentru a transforma mansarda într-un loc de hobby primitor și plăcut.

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*